Banános sajttorta (cheescake)

bananos sajttorta

 

Hmm, sajttorta is, meg banános is egyben? Ide vele! 🙂

 

Banános sajttorta – Hozzávalók: 

tésztához: 

180 g Győri csokis keksz 

90 g vaj

krémhez:

2 banán

40 dkg natúr sajtkrém

3 tojás

80 g cukor

150 ml tejföl

1 vaníliarúd kikapart belseje

50 ml habtejszín

 

Banános sajttorta – Elkészítés: 

Ha kapcsos tortafomában készítjük, akkor kibéleljük 3-4 réteg alufóliával az alját és az oldalát, erre sütőpapírt szabunk.

A kekszet morzsásra aprítjuk a vajjal együtt és belenyomkodjuk a forma aljába.

A krém hozzávalóit botmixerrel összekeverjük és a tésztára öntjük. Én reszelt csokival díszítettem a tetejét.

180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, ilyenkor remegős lesz a teteje.

Csukott sütőajtónál hagyjuk kihűlni, akkor remélhetőleg nem repedezik meg a teteje. 

Fogyasztás előtt hűtsük le.

 

Konyhalál Facebook-oldalhoz katt ide!

 

bananos sajttorta
bananos sajttorta
bananos sajttorta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük