Mascarponés gesztenyetorta sütés nélkül

gyors gesztenye torta sütés nélkül mascarpone

 

Nagyon egyszerűen elkészíthető gesztenyetorta Katucitól, sütés nélkül, nálam meggyörvényekkel.

Hozzávalók (kb 18 cm-es formához):

100 g (Győri Édes) keksz
50 g olvasztott vaj
10 g cukrozatlan kakaópor
500 g gesztenyemassza (nálam cukrozott)
250 g mascarpone
egy marék meggy

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a kakaóporral. A forma aljába nyomkodjuk.
A gesztenyemasszát a mascarponéval kikeverjük. (Ha nem cukrozott a gesztenyemassza, akkor kb. 10 dkg cukrot tegyünk bele.) A meggyet tegyük bele, egyet-kettőt keverjük rajta, így örvények maradnak a gesztenyés krémben, majd egyengessük el a kekszes rétegen.
Néhány óra hűtés után fogyasztható.

 

gyors gesztenyetorta sütés nélkül mascarpone

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük