Mascarponés gesztenyetorta sütés nélkül
Nagyon egyszerűen elkészíthető gesztenyetorta Katucitól, sütés nélkül, nálam meggyörvényekkel.
Hozzávalók (kb 18 cm-es formához) – Mascarponés gesztenyetorta sütés nélkül:
100 g (Győri Édes) keksz
50 g olvasztott vaj
10 g cukrozatlan kakaópor
500 g gesztenyemassza (nálam cukrozott)
250 g mascarpone
egy marék meggy
Elkészítés – Mascarponés gesztenyetorta sütés nélkül:
A kekszet ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a kakaóporral. A forma aljába nyomkodjuk.
A gesztenyemasszát a mascarponéval kikeverjük. (Ha nem cukrozott a gesztenyemassza, akkor kb. 10 dkg cukrot tegyünk bele.) A meggyet tegyük bele, egyet-kettőt keverjük rajta, így örvények maradnak a gesztenyés krémben, majd egyengessük el a kekszes rétegen.
Néhány óra hűtés után fogyasztható.
You must be logged in to post a comment.