Gesztenyés sajttorta (mascarpone nélkül)
Ez egy olyan sajttorta, ami nagyobb részt nem sajtból készül, hanem tejfölből.
Eredeti recept szerint sima sajttorta volt, de gondoltam, egy kis gesztenye nem árthat neki 🙂 És tényleg nem… 🙂
Gesztenyés sajttorta – Hozzávalók:
300 g darált keksz
150 g margarin
250 g natúr vajkrém
900 g tejföl
1 tasak vaníliás cukor
3-4 evőkanál liszt (vagy egy csomag vaníliás pudingpor)
kb 10 dkg kristálycukor
4 tojás
250 g gesztenyemassza
Gesztenyés sajttorta – Elkészítés:
A margarint megolvasztom és összekeverem a darált keksszel (esetleg kis cukorral). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és az aljába nyomkodom a masszát. Kb. 160 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15 percre. Utána hagyom kihűlni.
A vajkrémet, tejfölt, cukrot, lisztet jól összekeverem, majd egyenként a 4 tojást is hozzáadom.
A végén belekevertem a gesztenyemasszát – én direkt hagytam benne darabokat, de el is lehet keverni egészen.
A kekszes alapra öntöm és 180 °C-on kb. 40 percig sütöm. Nem kell, hogy megpiruljon a teteje, inkább rezgős maradjon a közepe.
Kihűlés után szeletelhető.
Banános sajttorta receptje: itt
3 thoughts on “Gesztenyés sajttorta (mascarpone nélkül)”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon tetszik az ötleted! Imádom a gesztenyét és a sajttortát is, úgyhogy mentve!:)
Mekkora tepsibe teszed bele?
Köszönöm
Normál méretű tepsibe, a kb 25×35 cm-esbe.