Fehér ostyaszelet kókuszos-kandírozott narancsos töltelékkel – VKF! 49. fordulójára

A VKF! – Vigyázz! Kész! Főzz! 49. fordulójának a témája: „Fehér és …” Tehát a feladat egy döntően fehér (árnyalatú) étel elkészítése, amibe plusz egy szín is kerül. Ezt az ostyaszeletet már régóta kinéztem, az eredetihez képest annyit változtattam, hogy kókusz is került a krémbe, illetve kandírozott narancshéj, így az én kiegészítő színem a narancssárga lett.
A töltelék nagy érdekes, rugalmas állagú, kicsit a puha gumicukorhoz hasonlít. Az elkészítése is hasonló, mint a pillecukoré.

Hozzávalók:
2 ostyalap (kb normál tepsi méretű)
30 dkg cukor
15 g zselatin
12,5 dkg margarin
kb 5 dkg kókuszreszelék
kb 3 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
Elkészítés:
1 dl hideg vízben feloldjuk a zselatint.
A cukrot 6 evőkanál vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a zselatint és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a margarint is.
A tűzről levéve addig mixerezzük, amíg az állaga meg nem változik (a folyékonyból kemény habos krém lesz – mint a pillecukor készítésénél), és ki nem fehéredik. Ez kb 7 perc volt nekem.
Ekkor belekeverjük a kókuszt és a narancshéjat és a két ostyalap közé töltjük. Pár órára egy nehezékkel a tetején hűtőbe tesszük.
Narancshéj és kókusz helyett lehet diós, mazsolás, színes zselécukros is a töltelék.

Konyhalál Facebook oldal: www.facebook.com/konyhalal

 

a régi tankönyvek újrahasznosítása – nehezékként

 

 

 

Forrás: http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/12/13/main.php?l=j3.htm2 thoughts on “Fehér ostyaszelet kókuszos-kandírozott narancsos töltelékkel – VKF! 49. fordulójára”