Almahab
Évánál láttam meg ezt a receptet és már alig vártam, hogy kipróbáljam. És tényleg nagyon finom! Bár az enyém nem lett olyan szép, mint az övé 🙁 Ez gondolom, köszönhető annak, hogy nem volt kedvem elővenni a botmixert és csak villával nyomkodtam össze az almákat, illetve hogy araányaiban kicsit több tojásfehérjét használtam. Tehát most teljesen Éva receptjét teszem közzé, hogy szép is legyen, kövessétek az utasításokat! 🙂
Hozzávalók – almahab:
4 db közepes alma
1 tojásfehérje
5 dkg cukor
1,5 dkg margarin
reszelt citromhéj
2 ek citromlé
Elkészítés – almahab:
Az almát megpucoljuk és lereszeljük.
A margarinnal megpároljuk, hozzáadjuk a citromlevet és -héjat és hagyjuk, hogy elpárologjon a leve.
Hagyjuk kihűlni, majd leturmixoljuk(!) a cukor felével.
A tojásfehérjét felverjük a cukor másik felével és hozzáadjuk az almapürét.
Dióval vagy csokireszelékkel tálaljuk.
4 thoughts on “Almahab”
You must be logged in to post a comment.
Guszta ! Jó az így is hogy csak összenyomtad, az íz a lényeg és az biztosan finom volt!
Én így is megenném:) Nagyon jó ötlet:) Én is leszoktam rövidíteni a fázisokat, hogy minél előbb ehessem:)
Egyrészt, hogy minél előbb lehessen enni, másrészt, hogy minél kevesebbet kelljen mosogatni 😉
Egyszerű, gyors , és szép lett!!