Csokimousse

 

A pupusa után nem maradhatott el az édesség sem 🙂

Hozzávalók:
85 g étcsoki (min. 70 %-os)
1/2 tk instant kávé
1 ek kakaópor
1/2 tk vaníliakivonat
2 tojásfehérje
1 ek porcukor
50g görög joghurt

Elkészítés:

A csokit feldaraboljuk és a kakaóval, kávéval, vaníliakivonattal és 2 ek vízzel vízgőz felett felolvasztjuk.
Levesszük a tűzről, hozzákeverünk még 2 ek vízet és hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadva a porcukrot, kemény habbá verjük.
A kihűlt csokiba joghurtot keverünk, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
Pár óra hűtés után tálaljuk.

 

megjelent a fotómodellünk is 🙂

 

photoshooting 🙂

 

Forrás: Good Food 2012. I. évf. 2. szám



2 thoughts on “Csokimousse”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük