Marcipános keksz
Hozzávalók – Marcipános keksz:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg marcipán (nálam csokis bevonatú marcipánkenyér volt, a csokit is belereszeltem a tésztába)
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
Elkészítés – Marcipános keksz:
Az összes hozzávalót összegyúrom. Kb. 1 órán keresztül pihentetem a hútőben.
Kb. fél centi vastagra nyújtom a tésztát, kiszaggatom és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm.A márványos szín a kész tésztához adott pár csepp – éppenhogy beledolgozott – ételszínezékkel értem el.
Nudleee-től nyertem színes cukrokat, íme az első bevetésük, Rékától pedig egy gyönyörű karácsonyi albumot, az utolsó képen, ill. a linken megnézhetitek, köszönöm szépen még egyszer.
![]() |
a madár lassan közelít a kekszekhez … |
![]() |
… aztán a fénysebességnél is gyorsabban elkezdi enni … |
![]() |
… de végül sikerül leleplező fotót készíteni róla 🙂 |
Forrás: http://cuppcake.blog.hu/2011/06/23/cuppcake_kekszek
1 thought on “Marcipános keksz”
You must be logged in to post a comment.
Óh de szépek lettek! 🙂 Ügyi vagy! 🙂 Még sok szép ilyet készíts a bogyókákkal! :)Kellemes Ünnepeket Kívánok! Puszi!