Fűszeres fordított banános süti

Piszkénél láttam ezt a receptet, gyorsan el is készítettem. Sajnos, az enyém nem lett olyan látványos, a banán „beleolvadt” a környezetébe, valószínűleg éretlenebb banánból kellett volna csinálnom.

Hozzávalók – Fűszeres fordított banános süti:

175 g-os joghurt
7+1 dkg vaj
2 ek porcukor
14 dkg cukor
1 érettebb és 3 kevésbé érett banán
2 tojás
14 dkg liszt
8 dkg darált dió
fahéj, mézeskalácsfűszer (eredeti recept szerint 3 szegfűbors porrá törve)
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
fél citrom leve

Elkészítés – Fűszeres fordított banános süti:

A tepsit sütőpapírral kibélelem, kikenem vajjal és egyenletesen megszórom porcukorral.
A lisztet, a diót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverem.
A vajat habosra keverem a cukorral, a villával összetört, pürésített banánnal, majd a tojásokkal, végül hozzáadom a száraz hozzávalókat, végül a joghurttal.
3 meghámozott banánt hosszában félbevágok, megkenem citrommal és a tepsi aljára helyezem, erre öntöm a tésztát.
160 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm, kicsi hűlés után megfordítom.

 

Forrás: Piszke



1 thought on “Fűszeres fordított banános süti”