Svéd sós mogyorós sütemény – édesség, ami sósság

Hozzávalók:

2 tojás
2,5 dl cukor
125 g olvasztott vaj
3 dl liszt
1 tk sütőpor
a tetejére:
sós mogyoró
2-3 ek cukor
Elkészítés:

Összekeverjük a hozzávalókat (először a vajat a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a mogyoróval és a cukorral és 180 °C-ra előmelegített sütőben kisütjük. Az eredeti recept szerint kb 25 perc alatt sül meg légkeveréses sütőben, nálam kb. 3/4 órát sült hagyományos sütőben.
Kihűlve szeleteljük. 

 

Forrás:
http://mezesmadzag.blogspot.com/2009/03/sos-mogyoros-sutemeny-svensk-eledel-vkf.html



4 thoughts on “Svéd sós mogyorós sütemény – édesség, ami sósság”