Svéd sós mogyorós sütemény – édesség, ami sósság
sós mogyoró
2-3 ek cukor
Összekeverjük a hozzávalókat (először a vajat a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a mogyoróval és a cukorral és 180 °C-ra előmelegített sütőben kisütjük. Az eredeti recept szerint kb 25 perc alatt sül meg légkeveréses sütőben, nálam kb. 3/4 órát sült hagyományos sütőben.
Kihűlve szeleteljük.
Forrás:
http://mezesmadzag.blogspot.com/2009/03/sos-mogyoros-sutemeny-svensk-eledel-vkf.html
4 thoughts on “Svéd sós mogyorós sütemény – édesség, ami sósság”
You must be logged in to post a comment.
Nem lehet rossz 🙂 Érdekes, hogy nem ismerem. Mi a sütemény eredeti neve?
Tényleg nem rossz :)Ha minden igaz, az eredeti neve peanut kata.
kaka. mármint a név. svédül: süti.
Ez komoly? 😀 Akkor valamit elnéztem … 🙂