Gumibabák és pandamacik fognak velünk szemben ülni ezután az éttermekben?

 

Nem vitás, hogy a koronavírus megváltoztatja az étterembe járási szokásainkat. Még ha mi, vendégek nem is izgulnánk túl a dolgot, a tulajdonosoknak az előírások szerint figyelniük kell a távolságtartási szabályokra, eszerint kell újra berendezniük a helyiségeket, teraszokat.

 

Tényleg nem az igazi egymás szájában ülni random emberekkel, de azért a most várható „szellős” elrendezés sem feltétlenül dobja fel a hangulatot. Erre találtak ki különböző megoldásokat a leleményes étteremtulajdonosok.

https://www.instagram.com/p/B_65ByqgEIm/?utm_source=ig_embed

A thaiföldi Maison Saigon étteremben például plüss pandamacikat ültetnek az asztalokhoz, hogy kapjanak egy kis társaságot a betérő vendégek, mivel túl kihaltnak találták a ritkás asztalokkal berendezett teret. A cuki macik biztosan jó kedvre derítik az asztaltársaságukat.

 

Az Észak-Virginiában levő The Inn at Little Washingon étterem viszont gumibabákat ültet az asztalokhoz, „akik” az 1940-es évek divatját követik a ruházatukban.

„Amikor azzal a kihívással szembesültünk, hogy gondoskodnunk kell a kötelező távolságtartásról és egyszersmind felére kell csökkentenünk az étteremben egyszerre tartózkodó vendégek számát, akkor a megoldás kézenfekvőnek tűnt: töltsük meg a helyet érdekesen felöltöztetett próbababákkal” – írta közleményében Patrick O’Connell, az étterem séfje és egyben tulajdonosa. Hozzátette: „így bőven meg lesz az előírt távolság az igazi vendégek között és talán sikerül mosolyt csalnunk az arcukra, lehetőséget adva néhány mókás fénykép elkészítésére is”.

Ráadásul a babákat hasonlóan kezelik a vendégekhez, néha beszélgetnek velük és még kávét is töltenek nekik, ezzel is jó témát szolgáltatva az Instagram posztokhoz, amivel aztán jó reklámot is tudnak csinálni maguknak.

https://www.instagram.com/p/CAGu1ILhB4A/?utm_source=ig_embed

Aztán persze születtek egyéb megoldások is a távolságtartásra.

https://www.facebook.com/konyhalal/photos/a.531884160213942/2839935652742103/?type=3&theater

Vagy ott van a svéd egy vendéges étterem is.

Ki tudja, mi fog beválni hosszú távon…

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!