’Egyedülálló’ élmény a világ első koronavírus-biztos étterme

koronavírus-biztos etterem

 

Hogyan lehet teljesen biztonságban étterembe menni?

Sehogy, ha ott vannak mások is.

Meg is van az ötlet – Svédországban létrehoztak egy olyan éttermet, ahol garantáltan nem találkozol senkivel.

 

A Bord för En (Asztal egy személyre) nevű éttermet egy mező közepén nyitotta Rasmus Persson és Linda Karlsson. Nem nagyon kell tartani attól, hogy túl közel van a szomszéd asztal, ugyanis nincs szomszéd asztal. De még asztalszomszéd sincs, csakis egy főre lehet asztalt foglalni.

Ráadásul pincér sincs, a megrendelt fogásokat egy kosárba teszik, amit egy kötélpályán keresztül juttatnak el az asztalhoz.

 

„Természetesen mostanság csak a legnagyobb körültekintéssel szabad utazni. De ha épp úton van vagy sürgős dolga akad Värmland megyében, akkor muszáj enni. A legtöbb helyen csak elvitelre kérhető étel, ehelyett inkább jöjjön hozzánk, ahol a friss levegőn fogyaszthatja el az ízletes ételeket.

Nézzünk szembe a tényekkel: ez az asztal egy ideig az egyetlen lehetőségünk. Miért ne választana egy ilyen stílusos asztalt?” – írják a honlapjukon.

 

Egy ilyen étterem normál helyzetben is különleges élményt nyújtana, most pedig még inkább felértékelődhet az étteremre „éhes” közönség számára.

Extra figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre és úgy tervezik, hogy a járvány vége után is megtartják az éttermet ilyen formában, ahol csak a vendég és az étele van, nem kell másra figyelnie, csak élveznie az ízeket.

 

Ha éppen arra járnál, akkor a Värmland megyei (egyébként 114 lakosú) Ransäterben levő szabadtéri étterembe itt tudsz asztalt foglalni. 

 

Akarsz még különleges éttermekről olvasgatni?

A világ 20+1 legfurcsább étterme

Téves Rendelések Étterme – ahol valószínűleg teljesen mást kapsz, mint amit kértél

Étterem antiszociális vendégeknek

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

 

Forrás: https://robbreport.com/food-drink/dining/bord-for-en-one-seat-restaurant-sweden-2915945