Furcsa akcióval állítja meg a fertőtlenítő felvásárlását egy dán szupermarket

 

Rengeteg dühöngő posztot lehet olvasni a közösségi oldalakon most, hogy a koronavírus miatt felvásárolnak az emberek különböző termékeket a boltokból, így más hoppon maradva már csak az üres polcokat látja.

Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Mindenki azon háborog, hogy neki nem jutott, mert más megvette. De ő maga is pont azért ment oda, hogy megvegye! Akkor most azért dühöng, mert más gyorsabb volt? Mindenki azt feltételezi a másikról, hogy tömegesen felvásárolja a cuccokat, amikor neki csak ennyi meg annyi kellett volna. Honnan tudod? És mennyitől kezdődik a felvásárlás? Ha te kettesben élsz a pároddal, akkor teljesen más mennyiségek szükségesek, mint mondjuk egy öttagú családnak, aki bevásárol még a két-két nagyszülőnek is. Ha te gyalog mész bevásárolni, két táskányi cuccnál nem veszel többet, de kocsival, mondjuk egy kis faluból átautózva a városba logikus, hogy egyszerre többet veszel… szóval, sok tényezőn múlik az, hogy kiből lesz „pánikfelvásárlónak” tekintett ember külső szemmel. Persze itt is az kéne, hogy senki ne szóljon be a másiknak, mert tényleg nem tudhatja a hátterét, meg amúgy is, mi köze hozzá. Másrészt egyet is értek azzal, hogy több dolgot vegyünk, ha már elindulunk vásárolni, ezzel ugyanis lecsökkenthetjük a kijárkálás mennyiségét. Hogy hol a határ? Nehéz megmondani…

Az egyik nagy hiánycikk a maszkon kívül most a kézfertőtlenítő. Ha megjelenik valamelyik üzletben, már indulnak is a Facebook-posztok, hogy van és persze az eredmény, hogy rögtön nincs is belőle, mert rögtön többet vásárolnak belőle (egyébként erre is azt mondom, hogy érthető, egy átlagosan 1-2 decis üveg nem tart sokáig egy családnál).

A Rotunden nevű dán szupermarket egy furcsa „akcióval” próbálta a helyzetet kezelni és a vásárlóit csak 1 darab fertőtlenítő beszerzésére rábírni.

„Kedves vásárlók! A kézfertőtlenítő darabja 40 kr. Viszont mivel nagyon keresett termék lett, ezért több mint egy darab vásárlása esetén a második darabtól az ára 1000 kr.”

Mit szóltok ehhez? Egyetértetek az ehhez hasonló „akciókkal”?

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!