Szerintem – Miért kell matrica egy étteremre arról, hogy bárki bemehet?

 

Tucatnyi neves hazai turisztikai vállalkozás összefogásával jött létre a Humen Travel Turisztikai Egyesület, Magyarország első LMBTQ turisztikai desztináció-marketinggel foglalkozó szervezete. Az Open for All kampányuk keretében péntektől a budapesti vendéglátóhelyek, turisztikai szolgáltatók és vállalkozások szivárványos matricával jelezhetik: mindenki számára nyitva állnak. Az első matrica a Gozsdu-udvarban található Spíler ajtajára került: az LMBTQ vendégeknek kedveskedő matricát közösen ragasztotta fel Juhász Emese, a Zsidai Gasztronómiai csoport marketingvezetője és Erdei Zsolt, a Humen Travel Turisztikai Egyesület elnöke – szól a Turizmusonline híre.

Tehát, mostantól egy matrica lesz az ajtón, ha ott bárkit* (a szivárvány elméletileg mindenki, de a gyakorlatban vagy a közhasználatban a melegek elfogadását jelenti) szívesen látnak.

Ezzel akarják elérni, hogy többen látogassanak el az éttermekbe.

Mintha ez egy kicsit félrement volna.

Nem az az alap, hogy bárki bemehet egy étterembe?

Most ezt hirdetik, mint valami extrát?

Amelyik étterem nem igényel ilyen matricát, akkor az már el lesz könyvelve mint egy kirekesztő hely?

Mennyiben viselkednek máshogy egy étteremben a melegek/transzneműek stb., mint a heterók? Szóval, egyáltalán honnan derül ki valakinek a némi irányultsága egy vacsora elfogyasztása közben (vagy előtt), ami miatt “rossz szemmel lehetne rá nézni”? Egy étteremben olyan sok attrocitás érhet egy meleg párt a személyzet részéről? Volt olyan hely, ahol nem szolgáltak ki valakit azért, mert a saját neméhez vonzódik?

Ha a szivárvány eredeti jelentését nézzük és BÁRKIT szívesen látnak, akkor szívesen látják mondjuk a csak egy pohár vizet kérőket, a nyilvánvalóan nem fogyasztó hajléktalanokat vagy a kutyás vendégeket is? 

Mindenki BÁRKI vagy nem mindenki?

Te mit gondolsz erről?

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevelére, ne maradj le semmiről! 🙂