Nyolcvanezerért vacsorázhatsz a világ legkisebb éttermében

 

Ha egy igazán meghitt környezetben szeretnél vacsorázni, akkor az olaszországi Solo per due éttermet neked találták ki.

Az étterem ugyanis igencsak aprócska, tulajdonképpen egy díszesen berendezett nappalira hasonlít. És – mint a neve is mutatja – összesen csak két főre lehet foglalni egy időben.

A világ legkisebb étterme egy kis olasz faluban, a Rómától 68 kilométerre található Vaconéban működik. Naponta négy vendéget fogadnak, kettőt ebédre, kettőt vacsorára. Persze nem eshetünk csak úgy be, előre be kell jelentkezni, amit az időpont előtt egy héttel meg is kell erősíteni és megrendelni az ételt, illetve az egyéb, alkalomhoz illő dolgokat, pl. virágcsokrot, szív alakú tortát, háttérzenét stb. Ez alapján szerzik be a – természetesen – friss és házi készítésű alapanyagokat, juhsajtot, tésztát, extra szűz olívaolajat.

A megbeszélt időpontban kinyit az étterem, ahová egy gyönyörű, gyertyákkal megvilágított kerten keresztül sétálhatunk be. Az étteremben hatalmas csillár, gyertyatartó, kandalló, öblös fotelek, valamint minden kívánságot leső pincérek szolgálják, szolgáltatják a kényelmet.

Majdnem 30 éve működik az étterem. Ha itt szeretnénk elkölteni a pénzünket vacsoránkat, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, 250 euróba, azaz 80 ezer forint körüli összegbe kerül fejenként, amiben nincs benne, ha pezsgőt vagy különlegesebb bort kérünk vagy éppen a virágkompozíciók sem.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésért, ne maradj el semmiről! 🙂