Mennyei fahéjas-cukros mandula
Előre szólok, a fahéjas-cukrozott mandula egy baromira addiktív cucc!
Annyira, hogy kitaláltam, hogy ez lesz a karácsonyi gasztroajándékok egyike. Meg is csináltam egy jó adaggal, amiből rendesen tünedezett a becsomagolásig. Mindezt úgy, hogy kb. két éve nem ettem mandulát, akkor az ételallergia teszt kimutatta, hogy nekem az nem jó, így nem is vettem. Előtte jó párszor megcsapoltam a Lidlben/Aldiban a kimérős mandulás tartályt. Hát, most csúnyán elbuktam… És utána még kétszer… 😀 Szóval, így próbáljátok ki! 🙂
És nem csak mandulával működik, megcsináltam dióval és mogyoróval is. Nekem a mandulás és a diós ízlett a legjobban.
Fahéjas-cukros mandula – hozzávalók:
20 dkg mandula
9 dkg cukor
2 ek sűrített tej (ez nem minden receptben szerepelt, de szerintem ezzel “krémesebb”, teltebb lesz az íze
1 zacskó vaníliás cukor
1 tk fahéj
2 ek víz
Fahéjas-cukros mandula – elkészítés:
A mandulát megpirítjuk.
A többi hozzávalót elkezdjük melegíteni. Amikor elkezd krémesen felhabzani, beleforgatjuk a mandulát.
Pár másodperc után, amikor bevonta a “cucc” a mandulát, villával sütőpapírra szedjük. Nem javaslom helyette a tányért vagy az alufóliát, mert az eltávolításnál hosszú és cifra káromkodás lesz a vége.
Kb 3/4-1 nap kell hozzá, hogy megszáradjanak, közben néhányszor át lehet forgatni, de igazából anélkül is jó lesz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.