Hogyan kergesd őrületbe a szakácsokat? Tuti tippek!

 

Sokunknak egyfajta ünnep, amikor étterembe megyünk. A kedvencünket ehetjük, nem kell előtte főzni, utána mosogatni, kellemes környezet, kiszolgálnak, az egész személyzet értünk dolgozik. Ha ízlik az étel, nem hagyunk semmit a tányéron, esetleg még direkt mondjuk is, hogy minden nagyon finom volt, a szakács örül.

 

De mi az, aminek nem örül a vendégtől, mondhatni „kissé” ideges lesz tőle? Szakácsokat kértem meg, hogy meséljék el a velük történt eseteket. Íme!

„Babgulyást kért bab nélkül a kedves vendég.”

„Medium steak-et kért pürésítve!”

„Vegán hamburgert rendelt baconnel és sajttal.”

„Ne legyen nagyon fűszeres a bolognai és reméli, hogy frissen főzzük a spagettit, mert csak így eszi meg a kutyája.”

„Visszaküldte a vendég a kacsamellet, hogy az libamáj.”

„Visszaküldte a steak-et, hogy az disznóból van. Mi nem használunk disznót, csak marhát, behívtuk a konyhára és megmutattuk a bontatlan csomagolt húst a címkével. Kapott még egy steak-et, amit megint visszaküldött, hogy ez pedig malac. A szervíz jól lakott.”

„Menüztettünk, nagy volt a pörgés, bolognai volt a menü. Jön a pincér, hogy a vendég kérdezi, van-e rá kapacitásunk, hogy hús nélkül szervírozzuk a bolognai spagettit. A főnök elment cigizni… Azzal lépett ki az ajtón: „Lacika a gelleres vendég a tiéd. 😀” Ki kellett menjek és elmondani neki, hogy sajnos darált húsból készítjük, nincs rá mód. Sajnáljuk 😀”

„Szép szőke nő és párja bejöttek vacsorázni, két darab steak-et kértek, medium és medium rare. A csajhoz mentőt kellett hívni, mert nem bírja a vért – és persze, hogy mediumra kérte a steak-et.”

„Visszaküldték a tatárt, hogy nyers. Kisüttették.”

„A szerb szakács barátom kint ült a pultnál, a vendég odament hozzá és kérdezi: „a vörösboros marhapörkölt milyen húsból készül?” A válasz szerb akcentussal: „most ákkor kérdezd meg még egyszer, kicsit lássábbán, úgy, hogy te is értsd!””

A „vendég visszaküldte a vadpörköltet azzal, hogy érezni rajta, hogy vadhúsból főzték és ő nem szereti a vadhúst… 😶😵 Kérdem, akkor miért ezt rendelte??
Válasz: Bízott benne, hogy nem veszi észre….”

„Mikrózzuk meg a cézár salátát, mert hidegallergiája van a hölgynek 😉”

„Vendég berendeli a hagymás rostélyost, kiküldöm. Majd visszaüzen a konyhára, hogy a hagymás rostélyost hagyma NÉLKÜL szokás készíteni.”

 

Az eladókat is őrületbe „akarod” kergetni? Olvasd el ezt a bejegyzést is!

 

(Figyelem, a bejegyzés IRÓNIÁT tartalmazott. Ha nem tudod, mi az, ne fáradj a kommenteléssel sem. Köszi :D)

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂