Tízperces kuglóf – egyszerűen isteni!
Tízperces kuglóf: leteszteltük, ennél a kuglófnál tényleg megvan 10 perc alatt a munka része. Utána már csak a sütő dolgozik vele…
Őszintén szólva mi is meglepődtünk, hogy mennyire jó tésztájú és finom lett 🙂 A nem élesztős változatról azt gondoltam, hogy szárazabb lesz a tészta, de szerencsére itt erről szó sem volt.
Tízperces kuglóf – hozzávalók:
20 dkg liszt
25 dkg porcukor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
fél cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
1 tk reszelt citromhéj
Tízperces kuglóf – elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjékből kemény habot verünk.
A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd a tejjel, olajjal és citromhéjjal.
A liszt, sütőpor, só és vaníliás cukor elegyét kis adagokban a sárgájához keverjük.
A tojássárgás keveréket kis adagokban óvatosan a fehérjéhez adagoljuk.
A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, a massza 2/3-át beleöntjük.
A maradék masszába belekeverjük a kakaót.
A kakaós masszát rákanalazzuk a világos masszára és hirtelen mozdulatokkal kevésszer megforgatjuk benne a kanalat. Így „kevert”, márványos mintát kapunk.
180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 40 perc) sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiz-perces-kuglof
5 thoughts on “Tízperces kuglóf – egyszerűen isteni!”
You must be logged in to post a comment.
Finom lett 🙂 Megsütöttem.
Örülök, hogy neked is ízlett, Edina! És köszönöm, hogy megírtad! 🙂
Gyakorlatilag ez egy piskóta tészta. Naná,hogy jó!
A recept tökéletes, de ami szemet szúrt a habverő, ill. az ETA Turbó. 1983-ba vettem és még mindig működik.
Örülök, hogy láttam!!
Ki próbáltam, nagyon jó recept. Finom lett és azben a jó, hogy könnyen el készíthető.