Kuponnapok – a nők küzdősportja?

 

Van ez a jelenség, amikor tavasszal és ősszel a nők tízezrei az év többi hónapjában nem olvasott újság után rohangászik, rögtön a közepét nézi, a magazin többi részét félredobja, jó esetben átlapozza, ollót fog a kezébe, kuponokat vagdos, mappákba vagy borítékokba pakol, kívánságlistákat ír, boltok szerint rendszerez és alig várja, hogy eljöjjön a bűvös hétvége, hogy aztán egymást tiporhassák a plázákban, megvesz négyszer annyi cuccot, mint amire szüksége lenne, majd örül, hogy háromezer forintot megspórol. Ezek a kuponnapok.

Az biztos, hogy a Glamour és a Joy is imába foglalja annak a nevét, aki ezt anno kitalálta és aki eldöntötte, hogy ők ezt megcsinálják Magyarországon. Nem is tudom, hány éve megy, én néhány évvel ezelőtt vettem észre, hogy létezik, amikor egyszer-kétszer véletlenül pont ilyenkor mentem be valamelyik bevásárlóközpontba és azzal a lendülettel fordultam is ki a tömeg miatt. A magazinoknak nyilván iszonyat nagy pénzt hoz – pl. bekerülni ezekbe a lapszámokba kuponnyi mérettel százezres nagyságrendű tétel. És persze a cégek nem nagyon akarnak kimaradni, mert ilyenkor mindenki venni akar sok valamit, hiszen ez a „vásárlás ünnepe”.

Én is nagy akcióvadász vagyok, szeretem olcsóbban, akciósan megvenni a termékeket, de ezeken a kuponnapokon még sosem vettem részt. Szeretek nézelődni, vásárolni (bár ruhából elég ritkán találok az ízlésemnek megfelelőt), de az üzletekben hömpölygő tömeg szerintem pont ezt teszi lehetetlenné. És mivel van némi pánikbetegségem, már a hosszú sorbanállás gondolatától is rosszul leszek, úgyhogy részemről már csak ezért is kilőve az esemény.

 

Egyre több online magazinban, blogon megjelennek ilyenkor tanácsok a vásárláshoz, azaz túlélőkalauz a Glamour napokhoz. WTF?! Nekem kell „túlélni”, hogy vásárolhassak? Nem abszurd ez egy kicsit?

Lássuk a tanácsokat:

Készülj fel! Járd végig előzetesen(!) az üzleteket, hogy előre kiválaszd, hogy mit szeretnél, próbáld fel, hogy jó-e. A kuponnapokon úgysem férsz oda a próbafülkékhez az ott kígyózó sor miatt.

Készülj fel 2.! Vágd ki otthon a kuponokat, rakd külön üzletenként, nézd meg, melyikkel pontosan milyen terméket tudsz venni, csak egyet vagy többet is. Aki a pénztárnál szórakozik az újsággal és az ollóval, ezzel feltartva a sort, azt minimum szemmel verik a mögötte állók.

Menj kényelmes ruhában és cipőben, tök jó csininek lenni, de ide túrafelszerelés kell.

…és 3 napi hideg élelem. Na jó, az nem, de egy üveg víz, szőlőcukor, csoki ajánlatos, hogy ha leesne a vércukorszinted, ne kelljen kiállnod a sorból holmi ájulás miatt. 

Ha nincs az egyik üzletben, amit kinéztél előre, ne add fel, irány a következő és az azutáni pláza! Nem szúrnak ki velem, ha én vásárolni akarok, fogok is!

Hagyd otthon a pasidat. Ők ezt nem bírják (még a kuponnapmentes „békeidőkben” sem).

A tanácsokat olvasva, hallgatva (és mellétéve az én megjegyzéseimet) tényleg teljesen abszurd ez az egész. Mármint tök jó „zsákmányolni” és hát a legtöbben nem úgy megyünk vásárolni, hogy „pénz nem számít”, szóval megértem a sok-sok embert, aki ezen részt vesz, de közben meg mégsem…

Azért hogy valami jót is mondjak, sok üzletben van online kupon is, azaz a neten is lehet érvényesíteni a kedvezményeket, aztán kiszállítják vagy át tudod venni pár nappal később, kényelmesen. Na, ez nekem való.

 

Ti kuponnapoztok? Milyen tapasztalataitok vannak? Most már élelmiszert is lehet vásárolni a sok-sok ruha és szépségápolásos dolog mellett.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 1 thought on “Kuponnapok – a nők küzdősportja?”

  • Találó cím az biztos. Én részt vettem (felhasználtam 1 db. kupont szeptemberben az Árkádban talán?) Nem vagyok magyarországi de azért egy -két dolgot figyelgettem hogy érdemes megvenni. Azon a héten több helyre is bementünk a barátommal drogériába és egyéb boltba mert nekem is és neki is kellettek dolgok. Mindenütt a kuponokat kérdezték. De ahol volt is elég bullshit akcióik voltak. De a sorok tömve voltak minden kuponból szerezzünk be legalább egyet emberekkel. Kicsit szomorú, hogy így tolonganak apró pénzért.
    Romániában még nem igazán elterjedt a kuponozás. De kíváncsi vagyok mikor találják meg a drogériák ezt a piaci rést. 🙂