Töltött lepénykenyér

toltott lepenykenyer

 

Ha valami meg van töltve, az mindig finom! Én sem értem, hogy miért ízlik jobban, ha belül van a „lényeg” és nem mellette. De ugye, hogy te is jobban szereted pl. a hot-dogot, mint a virslit egy kiflivel, vagy szilvásgombócot a nudli és pár szem fahéjas szilva helyett? Akkor ezt is kedvelni fogod, kipakolhatod a maradékot a hűtőből, rögtön bele a vékony kelt tésztás lepényekbe!

 

Hozzávalók (4 darabhoz) – Töltött lepénykenyér:

50 dkg liszt

2 dkg friss élesztő

3 ek olaj

3 dl víz

1,5 kk só

tölteléknek: paradicsomszósz, tejföl, sajt, gomba, sonka, kukorica, stb

 

Elkészítés – Töltött lepénykenyér:

A hozzávalókat összegyújuk, letakarjuk és hagyjuk megkelni.

Majd 8 egyenlő részre osztjuk és serpenyő méretűre nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra.

Egy tésztára vékonyan rápakoljuk a tölteléket, egy másikkal lefedjük, az oldalánál alaposan összenyomkodjuk, különben szétnyílhatnak sütés közben.

Száraz, forró serpenyőbe tesszük és pár perc alatt mindkét oldalát átsütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

toltott lepenykenyer

 

 

Forrás: http://napfenyesfuszer.blogspot.hu/2012/10/toltott-lepenykenyer.html