Fahéjas-aszalt szilvás marcipángolyó

fahéjas-aszalt szilvás marcipángolyó

 

A marcipán, az aszalt szilva és a fahéj igazi télies, ünnepi hangulatot, ízvilágot varázsol a konyhánkba. És ha már ünnep, nem egy hátrány, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Mondjuk ez egy sima hétköznapon meg duplán fontos 🙂

Érdemes kisebb golyókat formázni, mert elég intenzív az íze. Kis bonbonkapszlikba csomagolva akár ajándékba is adhatjuk.

 

Hozzávalók:

7 dkg aszalt szilva

25 dkg marcipán

egy csapott kk fahéj

3 dkg darált dió

 

Elkészítés:

Az aszalt szilvát apróra daraboljuk, majd a marcipánnal és a fahéjjal alaposan összegyúrjuk.

A masszából golyókat formázunk és meghempergetjük darált dióban.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

fahéjas-aszalt szilvás marcipángolyó