Fahéjas-aszalt szilvás marcipángolyó
A marcipán, az aszalt szilva és a fahéj igazi télies, ünnepi hangulatot, ízvilágot varázsol a konyhánkba. És ha már ünnep, nem egy hátrány, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Mondjuk ez egy sima hétköznapon meg duplán fontos 🙂
Érdemes kisebb golyókat formázni, mert elég intenzív az íze. Kis bonbonkapszlikba csomagolva akár ajándékba is adhatjuk.
Hozzávalók:
7 dkg aszalt szilva
25 dkg marcipán
egy csapott kk fahéj
3 dkg darált dió
Elkészítés:
Az aszalt szilvát apróra daraboljuk, majd a marcipánnal és a fahéjjal alaposan összegyúrjuk.
A masszából golyókat formázunk és meghempergetjük darált dióban.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.