Narancsos mákgolyó sütés nélkül
Mák, narancs, fehér csoki… Ezek adják az ízét ennek az elegáns, fekete-fehér golyónak. Ugyanúgy, mint a többi sütés nélküli golyós édességet, szintén nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
15 dkg darált háztartási keksz
5 dkg darált mák
1 narancs leve és reszelt héja
2 púpozott teáskanál mascarpone
a bevonáshoz:
10 dkg fehér csoki
pici darált mák
Elkészítés:
A darált kekszet, mákot, a narancs héját és levét egy tálba tesszük, és annyi mascarponet adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
Diónyi gombócokat készítünk belőle és sütőpapíros tálcán a hűtőbe rakjuk.
A bevonáshoz fehér csoki 3/4-ét megolvasztjuk vízgőz felett vagy mikróban. Ha mikróban olvasztod, 15 mp-enként vedd ki, keverd át, mert könnyen megéghet! A maradék csokit apró darabokra törjük és hozzákeverjük, amíg az is el nem olvad. Ez a termperálás, ezáltal lesz roppanós és fényes a csokink.
A golyók egyik felét bemártjuk a csokiba, a pucér felükkel a sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk őket (csak azért kell a sütőpapír, mert arról könnyen lejön az esetleg lecsöppent csoki, ha simán a tálcára rakjuk, esetleg „odanőhetnek” a golyók). Még a csoki dermedése előtt megszórjuk kevés darált mákkal.
Tálalásig a hűtőbe tesszük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/10/narancsos-makgolyo.html
You must be logged in to post a comment.