Narancsos mákgolyó sütés nélkül

narancsos mákgolyó

 

Mák, narancs, fehér csoki… Ezek adják az ízét ennek az elegáns, fekete-fehér golyónak. Ugyanúgy, mint a többi sütés nélküli golyós édességet, szintén nagyon egyszerű elkészíteni.

 

Hozzávalók:

15 dkg darált háztartási keksz

5 dkg darált mák

1 narancs leve és reszelt héja

2 púpozott teáskanál mascarpone

a bevonáshoz:

10 dkg fehér csoki

pici darált mák

 

Elkészítés:

A darált kekszet, mákot, a narancs héját és levét egy tálba tesszük, és annyi mascarponet adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

Diónyi gombócokat készítünk belőle és sütőpapíros tálcán a hűtőbe rakjuk.

A bevonáshoz fehér csoki 3/4-ét megolvasztjuk vízgőz felett vagy mikróban. Ha mikróban olvasztod, 15 mp-enként vedd ki, keverd át, mert könnyen megéghet! A maradék csokit apró darabokra törjük és hozzákeverjük, amíg az is el nem olvad. Ez a termperálás, ezáltal lesz roppanós és fényes a csokink.

A golyók egyik felét bemártjuk a csokiba, a pucér felükkel a sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk őket (csak azért kell a sütőpapír, mert arról könnyen lejön az esetleg lecsöppent csoki, ha simán a tálcára rakjuk, esetleg „odanőhetnek” a golyók). Még a csoki dermedése előtt megszórjuk kevés darált mákkal.

Tálalásig a hűtőbe tesszük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

narancsos mákgolyó

narancsos mákgolyó

 

Forrás: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/10/narancsos-makgolyo.html