Ape Regina – étteremteszt

Ape Regina etteremteszt

 

Ha all you can eat étteremről volt szó, nekem nem jutott volna eszembe az olasz konyha. Valószínűleg azért, mert nem hallottam ilyen kínálatúról idáig. Pedig a Nyugatinál, a Jókai és Podmaniczky utca kereszteződésénél már év elején megnyitott az olasz ételeket kínáló Ape Regina.

Először voltunk ott, a pincér részletesen elmagyarázta, hogyan működik a „rendszer”. Például előételeket, leveseket, köreteket, desszerteket magunknak hozhatunk, a grill- és tésztaételeket, pizzákat a pultnál kiválaszthatjuk és frissen elkészítve a pincérek hozzák ki. 

Ape Regina

Már az elején kis pizzatésztából készült falatkákat paradicsomos mártogatóval kaptunk, ami annyira eteti magát, hogy vissza kellett fogni magunkat, hogy ne ezzel akarjunk jól lakni.

Ape Regina

Ape Regina

Kis bruschettafalatkákat választottunk előételnek – ezek kis tányérokra vannak kiporciózva.

image

image

Én már előre kinéztem, hogy tengeri herkenytűket fogok enni, aztán a grillpultnál kicsit tanácstalan voltam, hogy mit kérjek, de ott rögtön mondták, hogy próbáljam ki az összeset, így mindenből kaptam egy kicsit. Szerencsére „befogadható” adag lett és nagyon finom is. Ehhez – lehet, hogy nem túl összeillően – majonézes kukoricasalátát hoztam, olyan jól esett, hogy csak na 🙂

image

image

Ugyanott lehet kérni a tésztákat is, amire szerintem tök jópofa megoldás van. Szerintem mindenki hallotta már az egyes olasz tésztaneveket, én tanultam is 4 évig olaszul és azóta mindent elfelejtettem, de nem tudnám biztonsággal megmondani, melyik tésztafajta melyik, illetve melyikhez milyen mártás, szósz illik. Itt egy táblázatban szerepelnek a tészták ábrái, nevei, illetve, hogy mivel lehet kérni. A tészta minden esetben friss, sajnálom, hogy nem próbáltam ki, de volt „anyagában” csokis tészta, pisztáciás szószos tészta és még egy csomó variáció.

image

Bár nem terveztük, de a pincér felhívta a figyelmünket rá, hogy a pizzát ki ne hagyjuk, így aztán engedtünk az „erőszaknak” és milyen jól jártunk vele. Ezt is a pultnál kell kérni, majd a galériaszinten, egy üvegfallal leválasztott részben láthatjuk, hogyan készítik a „Mamma” receptje alapján. Ezt tényleg vétek lett volna kihagyni, szerintem isteni finom. Egyébként mindenki igyekezett a kedvünkben járni, a pincér többször odajött hozzánk, hogy ajánljon még valamit, azt hiszem, érdemes megfogadni a tanácsait.

image

image

A csupa tükrös desszerthűtő megsokszorozza az amúgy sem kevés poharas desszertet, panna cotta, tiramisu biztosan volt, aztán szintén a pincér javaslatára még cannolit is ettünk, szintén isteni volt.

image

Az étteremben kétféle árfekvés van, aszerint, hogy mikor látogatunk oda, 3990 vagy 5990 Ft. Az 5990 Ft a frekventáltabb, vacsora- vagy hétvégi időpontokra vonatkozik, magában foglalja az italfogyasztást is (sör, bor, üdítő, kávé). Az én átlagos „kapacitásomhoz” képest azt mondom, egy kicsit drága, de azért a nagy többség simán végigeszik egy háromfogásos menüsort, többféle itallal, így nézve viszont szerintem megéri az árát. Januártól emelik az árakat és csökkent az ott tölthető idő is (így nálam már a „meggondolandó” kategóriába fog tartozni), gondolom, ez az étterem népszerűségének is betudható, mi egy átlagos hétfő este voltunk és egy-két kivétellel minden asztalnál ültek.

A design nekek olyan „beleszeretős”, amíg a hely előtt vártam a barátnőmet, kiszúrtam, hogy a magasban lógó citromfák vannak az ablakban, szerencsére pont az egyik alá ültettek. De egy csomó olyan részlet van belül, amire felfigyelsz, ami különleges.

image

image

Ha a belvárosban keresel igényes, finom, friss ételeket kínáló éttermet, ajánlom az Ape Reginát, szerintem nem fogsz csalódni az ízekben. Egyes tésztaételek és pizzá, gluténmentes változatban is kaphatóak!

 

Ape Regina

1065 Budapest, Podmaniczky u. 18.

honlap: www.aperegina.hu

facebook: www.facebook.com/apereginabudapest

Árak január 1-től:

– H-K-Sz ebéd: 4.000 Ft
– H-K-Sz vacsora: 6.500 Ft
– Cs-P ebéd: 4.500 Ft
– Cs-P vacsora: 7.000 Ft
– Hétvégén és ünnepnapokon egész nap: 7.000 Ft

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

image