HelloHal Fishbar – étteremteszt

HelloHal etteremteszt

 

Nagyon szeretem a halat, de mostanában feladtam a próbálkozásokat a saját kezű elkészítéssel. Friss hallal talán sosem dolgoztam, csak fagyasztottal, abból tengernyi víz olvadt ki, majd szétesve sikerült csak megsütni.

Az ilyen kudarcok után nagyon lelkes voltam a HelloHal meglátogatásával kapcsolatban. Bár én inkább – vagyis azt hittem, hogy – a tengeri halakat kedvelem, de persze most kiderült, hogy nem csak azokat 🙂 Ugyanis a HelloHal kifejezetten a hazánkban is megtalálható édesvízi halakra specializálódott, talán az egy-két desszerten kívül nincs is olyan fogás, amiben nincs hal.

A hely a Ráday utca (Kálvin tér felőli) elején található, bár télen inkább kicsit meg van bújva a mellékutcában, nyáron szembeötlőbb a Rádayra kihelyezett teraszukkal. Belépve belátunk a konyhai részbe, a szellős galérián ehetünk. A falon megnézhetjük, merre milyen halakat találhatunk a hazai vizekben.

Hellohal etteremteszt

A nagy üdítős cégek termékei itt nem találhatóak meg, viszont vannak forró(!) szörpök, ezek egyből felkeltették éreklődésünket, kértünk fahéjas almásat és szilvásat is, ajánlom, nagyon finom!

Az ételek kiválasztásánál már az ajánlatokra hagyatkoztunk, amikkel „kissé” túl is lőttünk a célon, mert sajnos nem tudtunk mindent megenni és ennek az oka egyáltalán nem az íz volt, hanem a saját kapacitásunk.

Kezdetnek halászlét, pontychipset szószokkal és füstölt afrikai harcsafalatokat ettünk. A halászlé és a pontychips nagyon finom, teljesen szálkamentes. De a füstölt harcsafalatok… úristen, brutál jó! Mintha sonkát ennénk. Ha mentek, ezt az egyet véletlenül se hagyjátok ki! Egyértelműen ez volt a vacsi csúcspontja.

Hellohal etteremteszt

image

image

Aztán én rántott halas burgert, Móni, a tesztelő tettestársam halkolbászt kértünk. A burgerrel teljesen elégedett voltam, a sült kolbászt nem igazán szeretem, így a halas verziója sem tetszett annyira, úgyhogy ez nem meglepő. De kiadós méretű kolbi volt, kenyérszelettel, ubival, úgy, ahogy azt kell 🙂

Halkolbasz hellohal

Halburger hellohal

HelloHal halburger

Na még ezután jött a süllőpofa variációk – 3-féle módon elkészítve és egy is harcsagyros. 

Hellohal harcsagyros sullopofa

Igyekeznek minél több ételt halas verzióban elkészíteni, pl van halbrassói, füstölt bableves, lasagne is, a tulajdonos kísérletezi ki a különböző fogásokat. Egyébként a Tisza mellől, Tiszaörvényről indult a HelloHal, ott egy kisebb falatozó van és annak a sikerén felbuzdulva nyitottak Pesten is. A jövőbeli tervekben szerepel a street food vonal bővítése, így talán jövőre már találkozhatunk velük a fesztiválokon is.

Hellohal

HelloHal

Ha szereted a halakat, ajánlom ezt a belvárosi helyet, ahol sokféle ételt halas verzióban meg tudsz kóstolni középkategóriájú árakon. Amit negatívumként tudok említeni, hogy nem túl nagyok az asztalok, ketten a tányérjainkkal, plusz szószos tányérokkal, innivalóval, telefonnal együtt szűkösen fértünk el. A kiszolgálás remek volt.

 

HelloHal Fishbar

1092 Budapest, Ráday u. 5. (bejárat  Török Pál u. felől)

honlap: www.hellohal.hu

facebook: www.facebook.com/hellohalbudapest

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂