Étterem antiszociális vendégeknek

Ichiran etterem antiszocialisoknak

 

Szerintem a legtöbben nem azért megyünk étterembe, mert éhesek vagyunk, hanem mert társasággal szeretnénk tölteni az időt ÉS éhesek vagyunk. Vagyis ez egy külön program, mialatt persze az ízeket is élvezzük. Volt egy hónap, amíg külföldön dolgoztam és a hotelben be voltam fizetve reggelire, vacsorára és kifejezetten kellemetlenül éreztem magam egyedül az asztalnál. Ez is egy olyan élmény, amit jól esik megosztani másokkal. Ha meg már éhes vagyok és egyedül, akkor inkább megrendelem és hazaviszem az ételt.

De nem mindenki van ezzel így, bár én nem értem teljesen a miértet. Ezt a piaci rést találta meg az Ichiran nevű japán levesező, akik úgy alakították ki az éttermet, hogy semmilyen módon ne kelljen érintkezni a betérőknek más vendégekkel vagy akár a pincérekkel sem. Valószínűleg be is jött nekik, mert már komplett láncolat lett belőle, Japán után Hong Kongban és New Yorkban is nyitottak éttermet.

ichiran-ramen-5156

tokyo-267

Körülbelül úgy kell elképzelni, mint a börtönben a „beszélő” boxokat, de ez oldalról zárt, szemből pedig csak kis résnyi helyek vannak, ahol a pincéreknek gyakorlatilag csak a kezük látszik, itt tudják beadni az ételeket. Nem kell hozzájuk szólni, egy papíron lehet ikszelgetni a kívánt ételeket. Már belépéskor is egy lámpa mutatja, hogy van-e szabad hely, tehát ezen a ponton sem kell beszélgetést kezdeményezni.

cb_tokyo_ichiran_fk_final

ichiran-ramen-by-geoffrey-morrison-2-of-6-1200x675

A pozitívumát azzal magyarázzák, hogy így nem kell felszínes beszélgetésekbe elegyedni, illetve a szomszéd asztaloktól üres fecsegéseket hallgatni, másrészt ha a vendég itt kikapcsolja a mobilját is, akkor kicsit ki tudja üríteni a gondolatait és minden érzékszervével az ételre tud koncentrálni.

Ti beülnétek ilyen helyre?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: http://www.grubstreet.com/2016/10/is-ichiran-new-yorks-most-antisocial-restaurant.html