Neked csak egy hétköznapi bevásárlólista…

Elelmiszerbank karacsonyi adomanygyujtes

 

Korábban már írtam ez Élelmiszerbank tevékenységéről, akik a gyártóknál, kereskedelmi láncoknál keletkező felesleges élelmiszert osztják szét a rászorulók között.

Akkor feltettem azt a kérdést is a bejegyzésben levő interjúban, hogy magánemberként hogyan tudjuk őket segíteni. Most itt a konkrét lehetőség, a karácsonyi adománygyűjtő hétvégén, november 25 és 27 között országszerte 120 település majd 200 nagyáruházában adhatjuk le a tartós élelmiszerekből álló adományunkat. Az akció lebonyolításában 5000 önkéntes segít, és hírességek – pl a Centrál Színház művészei – is a jó ügy mellé álltak.

Itt a black friday, valószínűleg nagyságrendekkel többen fordulunk meg az akciók miatt az áruházakban. És ha már kifogtunk egy-egy nagyobb árengedményt, költsünk a megspórolt pénzből pár száz forintot 1-1 kiló lisztre, cukorra, bébiételre, konzervre… Sajnos sokan vannak, akiknek ez a kevés is nagy segítséget jelent.

Ezekből a tartós élelmiszerekből 2015-ben mintegy 270 tonnát gyűjtött össze önkéntesei segítségével a Magyar Élelmiszerbank a karácsonyi adománygyűjtő hétvégén. Ebből a mennyiségből közel 40 ezer csomagot állítottak össze és juttattak el karitatív szervezeteken keresztül a rászoruló családoknak. Az adományokat a gyűjtési helyek közelében élő családok kapják.

Az adománygyűjtésben részt vevő áruházak listajáért katt ide!

Ha megteheted, segíts te is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Elelmiszerbank karacsonyi adomanygyujtes