Sütőben sült diós túrófánk

sütőben sült diós túrófánk

 

 

Ha nyár, akkor kirándulás, utazás, piknik! És ha már megyünk valahova, nem árt felkészülni valamilyen útravaló nassolnivalóval. Mivel magunkkal visszük, akár a meleg autóban, akár egy hátizsákba gyömöszölve, fontos, hogy jól szállítható legyen, azaz bírja a meleget, ne romoljon meg hamar hűtés nélkül sem, ne kenődjön, ne morzsálódjon, egy falásra bekapható legyen. És szerintem ilyen esetekben a sós süti a megfelelő, mindig ez fogy el először, ha van mellette édes alternatíva is.

Íme az én javaslatom a piknikhez, utazáshoz, két éve ilyen jött velünk kb Rovinj határáig, meg már nem érkezett… 🙂

 

Hozzávalók – Sütőben sült diós túrófánk:

0,5 l tej

5 dkg vaj

1 dkg só

20 dkg Nagyi Titka finomliszt

20 dkg túró

4 kicsi vagy 3 nagy tojás

10 dkg dió

7 dkg reszelt sajt (füstölt trappista)

 

Elkészítés – Sütőben sült diós túrófánk:

A tejben a vajat és a sót melegítjük, amíg a vaj el nem olvad.

Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik a massza az edény falától.

A tűzről levéve hozzákeverjük a túrót.

Ha már langyosra hűlt, a tojásokat egyesével alaposan elkeverjük benne.

Közben a diót enyhén megpirítjuk (lehet akár mikróban egy tányéron is, félpercenként egy kicsit átrázva kb 2 perc alatt kész), kisebb darabokra tördeljük és szintén a masszába keverjük.

Két evőkanál segítségével egyforma halmokat rakunk sütőpapíros tepsire. A halmok kb fél evőkanálnyi méretűek legyenek, ha nagyobbak, nem sül át jól a belseje. Ebből az adagból kb 3 tepsivel lesz.

190 C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt kisütjük.

 

 

Még több sósságra vagy kíváncsi? Kattints ide 15 egyszerű receptért!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

sütőben sült diós túrófánk

sütőben sült diós túrófánk