Ötperces mikrós répatorta
Készíts húsvétra villámgyors répatortát, előkészületekkel együtt 5 perc alatt kész is van. És még sütő sem kell hozzá.
Van már réptartorta a blogomon: ananászos répatorta, banános répatorta és répa alakú répatorta is, de most újat kerestem. Ennek oka, hogy nemrég kiderült, hogy néhány élelmiszerre allergiás vagyok, köztük a tojásra is. Különösebb problémát eddig nem okozott (vagyis én eddig azt gondoltam, a tejre, esetleg a gluténra vagyok érzékeny), de azért most a minimumra korlátozom a fogyasztását, ha én készítek valamit, akkor abba nem fog kerülni. Bár a sütik többségébe kell tojás, szerencsére sok helyen lehet helyettesíteni.
Mikrós répatorta – Hozzávalók (2-3 főre):
6 dkg liszt
9 dkg finomra reszelt nyers sárgarépa
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk sütőpor
1/2 ek lenmagliszt (itt ez a tojáshelyettesítő)
2 ek cukor
5 ek tej
1 ek olaj
Mikrós répatorta – Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, majd mehet bele a répa és az olaj is.
Kis tálkákba vagy bögrébe rakjuk.
Ha ki is szeretnénk borítani a tálkából és úgy tálalni, akkor olajozzuk és lisztezzük ki a formákat és utána kanalazzuk bele a masszát.
Az egy tálkába rakott mennyiségtől függően 2-3 percig mikrózzuk.
Rakhatunk a tésztájába még pirított diót és tálalhatjuk orange curd–del.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://tejestojasmentes.blogspot.hu/2012/09/5-perces-repatorta-tej-es-tojasmentes.html
You must be logged in to post a comment.