Ajánlom magamat – 5 éves a Konyhalál blog!

Nahát, ide is eljutottunk! 🙂

5 évvel és néhány nappal korábban jött az ötlet, hogy nekem is blogot kell írnom. Tulajdonképpen csak néhány süti megsütésén voltam túl, nem is tudom, miért gondoltam, hogy jó lesz, ha én ezt blog formájában megörökítem… Még arra is emlékszem, hogy a Ferenciek terén a buszmegállóban találtam ki a Konyhalál nevet. (Hogy miért ez lett, arról itt olvashattok.)

Most már azért más nevet választanék neki, akkor nem gondoltam, hogy egyszer ennyien fogják olvasni, csak olyan jópofának és kicsit lázadónak tűnt 😀 El is gondolkodtam már a névváltoztatáson, de őszintén szólva nem jutott eszembe jobb (vagy ami igen, az sajnos másnak is, pont néhány héttel korábban), olyan kommerszet, mint XY konyhája nyilván nem akarok. Így maradok halálos Konyhalál. 🙂

Szóval, ezzel a karamellás sütivel indult a blog 2011. feburár 4-én, ahol már megfigyelhető „csodálatos” szobrásztehetségem és fotózási „hozzáértésem”. 😀 Akkoriban átlagosan még csak havonta 5 bejegyzés született, de aztán elkapott a „gépszíj”. 🙂 Ez főként 2013-ban a Cafeblogra költözésemnek köszönhető, ahol pár nap múlva megosztották az egyik bejegyzésemet és hirtelen – az addigiekhez képest – rengeteg olvasó jött. Sőt, ebben az első hónapban bekerültem a 20 legolvasottabb blog közé. Ettől teljesen padlót fogtam, hogy ilyen sikerülhet, szóval utána még jobban beindult a „sütiüzem”. 🙂 Aztán egy jó darabig nem kerültem ilyen magasságokba, de egyre több olvasó jött, engem meg egyre jobban elkezdett érdekelni a blogíráshoz kapcsolódó minden egyéb (facebook oldal felturbózása, SEO, marketing, kicsit a fotózás stb.) is, rengeteget utánaolvastam és -olvasok ezeknek, elkezdtem tudatosabban írni a bejegyzéseket és tudatosabban posztolni. A befektetett munkának aztán meglett az eredménye, 2014 márciusa óta (egy pihizős hónap kivételével) folyamatosan a 20 legnézettebb Cafeblogos blog között voltam.

 

 

Mostanáig 638 bejegyzés került fel, ebből legalább 550 receptes, de van néhány interjú, programajánló vagy éppen a főzéshez, konyhához kapcsolódó érdekességeket bemutató is, mert ezek engem, mint olvasót szintén érdekelnek – úgy látom, hogy titeket is. Ezekhez 1298 hozzászólást írtatok, ami azért is nagy szám, mert ide külön regisztrálni kell a kommenteléshez, ami azért elveszi az emberek egy részének a kedvét. 

 

2013 októbere óta 3.180.000 oldalletöltés volt a blogon, ami számomra egy hihetetlenül nagy szám, úristen, egyharmad Magyarország! 

A másik hatalmas szám – jelenleg – 18.658 , akik a Konyhalál Facebook oldalát követik. Ott még jobban folyik az élet, jönnek folyamatosan az új követők, a kommentek, lájkok, megosztások, amiket ezúton is nagyon köszönök!

 

 

 

A következő lépcsőfok az lenne, ha egyszer – nemsokára – ebből valamiképpen meg tudnék élni. Én nem a „cukrászdanyitós fajta” vagyok, mert sok sütis bloggernek ez az álma, nekem inkább a sütés ÉS utána az írás így együtt, ami fekszik, szívesen működnék együtt cégekkel, mutatnék be újfajta termékeket, eszközöket, programokat, éttermeket, mint ahogy tettem ezt eddig is, ha éppen olyat próbáltam ki, ami valamiért megragadta a figyelmemet. Külföldön ennek már nagy hagyománya van, a nagyobb követőtáborral rendelkező bloggerek véleménye igencsak fontos tényező tud lenni egy-egy termék, szolgáltatás értékesítésében. Itthon egyelőre én főként a beauty blogoknál látom ezt a példát, de talán a gasztroblogok esetében is egyre jobban felfedezik ezt a lehetőséget a cégek. 

Még talán a Facebook oldalak kezelésében, menedzselésében is tudnék kisebb vállalkozásoknak újat mutatni, meglepett, hogy az ismerőseim körében vannak, akiknek saját cégük van, de mennyire nem (vagy csak simán rosszul) ismerik és használják a Facebook adta lehetőségeket, pedig gyakorlatilag ingyen van, csak némi időt (és kreativitást) kell rááldozni. De persze lehet, hogy tudják, hogy igen, kellene csinálni, mert ma már egy cégnek „kötelező” jelen lenni a social mediában is, de ezzel már végképp nincs kedvük foglalkozni, nekem meg pont van (4 oldalt is kezelek jelenleg, köztük pl. harmadmagammal a több, mint 64 ezer követővel rendelkező Cafeblog oldalát is) 🙂

Szóval, igen, ajánlom magamat és a blogomat, ha valaki lát fantáziát bennem, tetszik, amit eddig csináltam, szeretne együttműködni valamilyen formában, ne tartsa magában, írjon nekem, hátha egyszer – nemsokára 🙂 – megvalósul ez az álom, volt már olyan blogger, aki a blogján keresztül talált munkát vagy éppen albérletet, talán nekem is sikerül!

 

Köszönöm az eddigieket, várlak továbbra is ugyanitt:

Morvai Linda

 



3 thoughts on “Ajánlom magamat – 5 éves a Konyhalál blog!”