Ropogós-olvadós csokis keksz

ropogos-olvados csokis keksz

 

Ez a ropogós-olvadós csokis keksz annyira szuper! A külseje enyhén ropogós, a belsejében pedig ott a majdnem folyós csoki. Ez köszönhető annak is, hogy ötször annyi benne a csoki, mint a liszt. 🙂

Kb. fél óra alatt már ehetsz is belőle.

Ha magas kakaótartalmú étcsokival és nyírfacukorral készíted, már egy egészségesebb nassolnivalóval elégítheted ki az édesség utáni vágyadat.

 

Hozzávalók – Ropogós-olvadós csokis keksz:

20 dkg étcsoki (legalább 60 %-os)

4 dkg vaj

15 dkg nyírfacukor

2 tojás

4 dkg liszt (igen, csak ennyi)

fél csomag sütőpor

esetleg fél rúd vanília kikapart magjai (én ezt kihagytam)

 

Elkészítés – Ropogós-olvadós csokis keksz:

A csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb. 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem figyelünk rá. Hűlni hagyjuk.

A tojást a Nyírfacukorral és vaníliával habosra keverjük – gépi habverővel kb 5 percig.

A langyos csokit hozzáöntjük és tovább keverjük géppel.

Ezután mehet bele a liszt és sütőpor keveréke.

10 percig pihentetjük a tésztát, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Sütőpapíros tepsibe rakunk kicsi kerek halmokat a tésztából. Én kb 3/4 evőkanállal tettem a nagy gáztepsibe 16 halmot és volt, ahol összenőttek, szóval inkább fél evőkanálnyi massza legyen egy keksz és távol rakva egymástól.

8-12 percig sütjük. 8 percnél kívül ropogós, belül puha, nyelven szétolvadós lesz, 12 percnél az egész ropogós. 

Akkor emeljük le a sütőpapírról, ha már kihűltek.

 

 

Ha imádod a csokit, válogass 20 kihagyhatatlan csokis süti közül! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Ropogos-olvados csokis keksz

 

Forrás: http://www.moksha.hu/konyha/ropogos-olvados-csokolades-keksz/

 



6 thoughts on “Ropogós-olvadós csokis keksz”