Nigella banánkenyere
Nigella banánkenyere – Hozzávalók:
30 dkg banán (héja nélkül mérve)
10 dkg durvára vágott dió (még finomabb, ha megpirítjuk kicsit egy száraz serpenyőben)
2 tojás
10 dkg mazsola/aszalt gyümölcs, én kandírozott narancshéjat használtam
75 ml rum vagy egyéb folyadék (én vizet használtam)
17,5 dkg liszt
12,5 dkg olvasztott vaj
15 dkg cukor
2 kk sütőpor
0,5 kk szódabikarbóna
0,5 kk só
Nigella banánkenyere – Elkészítés:
A mazsolát (vagy más aszalt gyümölcsöt) a 75 ml rumba (vagy egyéb folyadékba, én csak sima vizet használtam) rakjuk és felforraljuk.
Az olvasztott vajat alaposan elkeverjük a cukorral, ha már langyos, akkor mehetnek bele a tojások is, szintén jól elkeverve, majd a villával pépesre tört banánok is.
A liszt, sütőpor, szódabikarbóna és só keverékét hozzáadjuk a banános masszához, a végén pedig a lecsepegtetett mazsolát/aszalt gyümölcsöt és a diót is.
170 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, az eredeti recept szerint ez egy és negyed óra, nekem kb másfél óra (nem légkeveréses sütőben).
Kóstold meg Nigella forró csokipudingját is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: http://eveandapple.blogspot.hu/2010/03/nigella-banankenyere.html
You must be logged in to post a comment.