Szaftos fokhagymás csirke steak

szaftos fokhagymas csirke steak

 

 

Leteszteltem a Maggi Papiruszát – nekem bevált. 

Láttam sokszor a reklámját a tv-ben, de őszintén szólva annyira akkor nem fogott meg. Most viszont kipróbáltam és rájöttem, hogy ezt pont nekem találták ki. Én szeretek főzőcskézni, de utána a mosogatást, takarítást utálom. Ha húst sütök, akkor először is lesz egy zsíros, esetleg néhol leégett serpenyőm és egy egy olajjal telefröcskölt tűzhelyem (és csempém). Bár valószínűleg nem ezt mondják legnagyobb előnyének a Papirusznak, nekem mégis ez, hogy a papírba csomagolt hússzeletek miatt a mosogatni- és takarítanivaló jelentősen leredukálódik. Persze az olaj/zsiradék mellőzésével rajtunk az úszógumi képződésének lehetősége is csökken. 🙂 Amitől tartottam egy kicsit, hogy a fűszereknek az általam egyáltalán nem kedvelt vegeta/delikát íze lesz, amit én rettentően műnek tartok, de itt csak kellemes ízekkel találkoztam.

A csomagban 4 szelet csirkemellhez való 4 db Papírusz van, ezeknek az egyik oldala fűszerrel bevont. A csirkemellet kicsit ki kell klopfolni (és klopfoló híján csak kézzel alaposan megütögettem), beletenni a papír egyik felébe, ráhajtani a másik felét, kicsit rányomni, aztán mehet is a (zsiradék nélküli) serpenyőbe, közepes lángon mindkét oldalát 5-5 percig kell sütni. Nekem nagyon finom, szaftos lett, a Papírusznak köszönhetően nem szárad ki. És a húson és papíruszon kívül tényleg nem igényel más hozzávalót, fűszert, mert pont megfelelő a „kiadagolt” mennyiség.

Én majonézes krumplisalátával tálaltam. 

Ajánlom mindazoknak, akiknek kevés idejük van a főzésre vagy éppen még kezdők ezen a téren, de jó szolgálatot tesz a Papirusz például nyaralás alkalmával is, ahova nem akarjuk a „fél házat” magunkkal vinni egy-egy étel elkészítéséhez. És majd gondolj erre a lehetőségre karácsony után is, amikor a sok főzés után se kedved, se energiád nem lesz újra órákat tölteni a konyhában, de a család már megint éhes… mert a legjobb konyhatündéreknek is jár a pihenés!

További információkat a Papíruszról az Okoskonyha oldalon találsz.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

szaftos fokhagymas csirke steak

szaftos fokhagymas csirke steak