Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
Ezen a kérdésen a húsvéti hidegtálhoz passzoló tojás-tyúk készítése közben is elmélkedhetünk 🙂 Bár sok időnk nem lesz, pár perces munka csak.
Megfőzzük a tojást, meghámozzuk, tojástartóba (khmm, nálam felespohár … :D) állítjuk.
Répából kiszabjuk a taréjt, csőrt, a szemek lehetnének borsból (ha lenne itthon). Kis bemetszést ejtük késsel a taréj és csőr helyén, beleállítjuk az „alkatrészeit” és kész.
Itt meg megnézhetitek a korábban készült édes „csirketortámat„.
Kreatív hidegtál ötletekért katt ide, kifejezetten húsvéti ötleteket pedig itt találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
2 thoughts on “Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?”
You must be logged in to post a comment.
szemnek lehet tenni fekete bor szemeket is.
Igen, en is ugy terveztem – irtam is -, hogy borsbol lesznek a szemek, de nem volt itthon …