Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás
A választ az ovocledidin-17 nevű fehérje vizsgálata adta meg, ami a tojás kemény héjának kialakulásáért felel. A kutatók azt találták, hogy ez a vegyület csak a tyúk szervezetén belül termelődik, tehát tyúknak előbb kellett lennie, mint tojásnak, így az első csirkék nem tojásból keltek ki, hanem más úton jöttek a világra. Brit tudósok szerint … 🙂
 

Ezen a kérdésen a húsvéti hidegtálhoz passzoló tojás-tyúk készítése közben is elmélkedhetünk 🙂 Bár sok időnk nem lesz, pár perces munka csak.


Megfőzzük a tojást, meghámozzuk, tojástartóba (khmm, nálam felespohár … :D) állítjuk.

Répából kiszabjuk a taréjt, csőrt, a szemek lehetnének borsból (ha lenne itthon). Kis bemetszést ejtük késsel a taréj és csőr helyén, beleállítjuk az “alkatrészeit” és kész.


Itt meg megnézhetitek a korábban készült édes “csirketortámat
“.

Kreatív hidegtál ötletekért katt ide, kifejezetten húsvéti ötleteket pedig itt találsz.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 



2 thoughts on “Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük