Fokhagymás grissini
A fokhagymás grissini egy egyszerű sós ropogtatnivaló. Én most fokhagymásan próbáltam ki, ez általában mindenkinek bejön, de gyakorlatilag bármilyen fűszerrel ízesíthetjük kedvünk szerint.
Elropogtathatjuk csak úgy is vagy készíthetünk hozzá valamilyen kencét, mártogatóst. Mi sajtfondüztünk, direkt ehhez sütöttem, jól lehetett tunkolni vele. 🙂
Fokhagymás grissini – Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tk só
1,5 dl víz
1/4 élesztő
1,5 ek olívaolaj
1 csipet cukor – ha „rendes” élesztőt használunk
fokhagymagranulátum és/vagy fokhagyma apróra vágva
Fokhagymás grissini – Elkészítés:
Én szárított élesztőt használtam, így mindent összekevertem és összegyúrtam.
Ha nem szárított élesztőt használtok, akkor langyos cukros vízben egy kicsit fel kell futtatni, majd ezután jöhet az összes többi hozzávalóval az összegyúrás.
Fél órát meleg helyen pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval vagy éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire fektetjük a csíkokat és 250 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mondom, 8-10 perc és aranybarna! 🙂 Ez lett az első adaggal, így jár, aki netezik sütés közben 🙂
Fokhagyma helyett ízesíthetjük szezámmaggal, oregánóval, grillfűszerrel, chilivel is.
Valami sósra vágysz? Válogass a 15 tuti sós harapnivaló között!
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://hahopihe.receptneked.hu/2013/12/23/csavarjunk-egyet-grissini-megcsavarva/
5 thoughts on “Fokhagymás grissini”
You must be logged in to post a comment.
Azt hittem, csak nálam kapcsol turbóra a sütő netezés közben 🙂
😀 ráadásul én tableten netezek, amit csinálhatnék a konyhában is, de nem … 🙂
Nagyon szeretem nézegetni, olvasgatni a torták, sütemények képeit, a hozzászólásokat. Nekem csak a pörköltem bánta, csak akkor eszméltem fel, mikor már füst volt.
Én merő lustaságból még a friss élesztőt sem futtatom fel tejben, és így is szépen megkelnek a dolgok. (Limara javasolta egyszer és igaza volt.)
Én annak úgy szeretem az állagát és még a szagát is 🙂 De akkor nem aggódok ezután, ha nem lesz időm/kedvem kivárni 🙂