Fokhagymás grissini

fokhagymas grissini

 

A fokhagymás grissini egy egyszerű sós ropogtatnivaló. Én most fokhagymásan próbáltam ki, ez általában mindenkinek bejön, de gyakorlatilag bármilyen fűszerrel ízesíthetjük kedvünk szerint. 

Elropogtathatjuk csak úgy is vagy készíthetünk hozzá valamilyen kencét, mártogatóst. Mi sajtfondüztünk, direkt ehhez sütöttem, jól lehetett tunkolni vele. 🙂

 

Fokhagymás grissini – Hozzávalók:

25 dkg liszt

1 tk só

1,5 dl víz

1/4 élesztő

1,5 ek olívaolaj

1 csipet cukor – ha „rendes” élesztőt használunk

fokhagymagranulátum és/vagy fokhagyma apróra vágva

 

Fokhagymás grissini – Elkészítés:

Én szárított élesztőt használtam, így mindent összekevertem és összegyúrtam.

Ha nem szárított élesztőt használtok, akkor langyos cukros vízben egy kicsit fel kell futtatni, majd ezután jöhet az összes többi hozzávalóval az összegyúrás.

Fél órát meleg helyen pihentetjük.

Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval vagy éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

Sütőpapíros tepsire fektetjük a csíkokat és 250 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mondom, 8-10 perc és aranybarna! 🙂 Ez lett az első adaggal, így jár, aki netezik sütés közben 🙂

odaegett grissini

 

Fokhagyma helyett ízesíthetjük szezámmaggal, oregánóval, grillfűszerrel, chilivel is.

 

Valami sósra vágysz? Válogass a 15 tuti sós harapnivaló között!

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

fokhagymas grissini

 

Forrás: http://hahopihe.receptneked.hu/2013/12/23/csavarjunk-egyet-grissini-megcsavarva/



5 thoughts on “Fokhagymás grissini”