Csípős fetás keksz
Többször készítettem már olyan sós sütit, aminek a tésztájában valamilyen sajt van és mind nagyon finom volt. Ebben a csípős fetás kekszben sem kellett csalódnom, fetát kell belegyúrni, mely különleges ízt és állagot biztosít. Teljesen egyszerű, nem élesztős, nem kell dagasztani, várni, gyors is, sütéssel együtt is fél óra múlva vár lehet is enni.
Húsvét hétfőn már hagyományosan piknikezünk a barátokkal, ez idén sincs másképp. Az időjárás mondjuk nem nagyon segíti elő ezeket az akcióinkat, nagykabátban-csizmában kint ücsörögni ugye nem annyira f@sza 🙂 Szóval már az is hagyományos, hogy lakásban piknikezünk 🙂 Erre készült ez a keksz is.
Csípős fetás keksz – Hozzávalók:
12 dkg puha vaj
125 ml olívaolaj
25 dkg feta sajt
60 ml tej
2 tk sütőpor
35 dkg finomliszt
tetejére:
1 teáskanál chili/csípőspaprika
1 dkg szezámmag (lehet darálaltlan mák is)
Csípős fetás keksz – Elkészítés:
A vajat, fetát, olívaolajat, tejet összekeverjük, ehhez megy a sütőporral elkevert liszt, jól összegyúrjuk.
Két sütőpapír között 3-4 mm vastagra nyújtuk.
2-3 cm-es négyzetekre vágjuk egy éles késsel vagy derelyevágóval.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, nem kell túl nagy távolságot hagyni közöttük, csak kissé nőnek meg.
Megszórjuk szezámmaggal és chilivel. Aki nem szereti a csípőset – ahogy én is – annak is ajánlom a kis chilit, ez az neki igazán jó ízt.
180 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit megpirul (kb 15 perc volt nálam).
Ebből az adagból kb 2,5 gáztepsivel lett.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/csipos-fetas-keksz
You must be logged in to post a comment.