Almás zabfalatok házilag
Már régóta szemeztem a Győri Édes almás Zabfalatokkal a boltokban, de ez az egy fajta mindenhol lényegesen drágább, mint a többi. Aztán nemrég teszteltem és tényleg nagyon finom (kellett nekem megkóstolni … :)). Most sok almaszirommal ezt próbáltam reprodukálni, szerintem egész jól sikerült.
Nagyon finom uzsonnára, pár darabot ha a táskádban tartasz, jó hirtelen jövő „éhhalál” ellen is 🙂
.
Almás zabfalatok – Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
7 dkg zabkorpa (ehelyett én sima lisztet használtam)
10 dkg aszalt almaszirom (és nálam némi datolya)
5-10 dkg darált dió
2 tojás
15 dkg vaj
10 dkg nyírfacukor (Rebarbara 8 dkg barna + 8 dkg fehér cukrot írt)
15 dkg liszt
1 citrom héja és fél citrom leve
2 kk szódabikarbóna
.
Almás zabfalatok – Elkészítés:
Mindent jól összekeverek.
Gombócokat gyúrok, amiket összelapítok.
Sütőpapíros tepsibe rakom és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütöm.
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához!
Forrás: http://napfenyesfuszer.blogspot.hu/2012/09/zabfalatok-itthon.html
4 thoughts on “Almás zabfalatok házilag”
You must be logged in to post a comment.
Örülök,hogy találtál valamit nálam 🙂
Egyet??? 🙂 Egy csomó mindent! 🙂
Ezt nekem is ki kell próbálnom, nálam is szeretik a zabfalatokat a gyerkőcök!
jóóó sok aszalt gyümölccsel! 🙂