Gyors fokhagymás csirkemell
Nézelődtem-nézelődtem, hogy mit csinálhatnék a vett csirkemellből, ami kicsit újdonság a hagymás, a kínai szezámmagos, a görög citromos, a mézes-mustáros és az olaszos után, de a talált recepteknél vagy nem volt kedvem olyat enni vagy nem volt hozzá otthon alapanyag. De mivel a fokhagyma nálam alapfelszereltség, így gondoltam, hogy kipróbálom a fokhagymás karaj alapján a fokhagymás csirkemellet.
Ez is nagyon gyorsan elkészül, a lisztes vékony „bunda” alatt nem szárad ki a hús és a fokhagymától jó ízes is lesz.
Fokhagymás csirkemell – Hozzávalók:
csirkemell
liszt
só
bors
fokhagyma
olaj
Fokhagymás csirkemell – Elkészítés:
A csirkemellből 0,7-1 cm vastag szeleteket vágunk.
Sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.
Pár kanál olajat felforrósítunk és néhány perc alatt a hús mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a megsült húsokra szórjuk.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, így nem maradsz le semmiről! 🙂