Hamis tiramisu mascarpone nélkül
A tiramisu szinte mindenki kedvence. Egyszerű összeállítani, gyorsan elkészül, isteni íze van. Csak az a fránya mascarpone ne kellene hozzá, ami sajnos eléggé drágává teszi ezt az édességet.
Most itt a megoldás, a hamis tiramisu, ebben a receptben mascarpone helyett vaníliapuding és tejföl szerepel. És az íze? Nagyon megközelíti az eredetit! Nem mondom, hogy egy az egyben, de a spórolósabb napokon (és nem csak akkor) falni fogja mindenki!
Hamis tiramisu – Hozzávalók:
kb 15 db babapiskóta
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1 tk zselatin
0,5 l tej
5 ek cukor
1 kis pohár tejföl (175 g)
1 dl erős kávé feketén kakaópor (cukrozatlan)
Hamis tiramisu – Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a zselatint. Olvassátok el, hogy mit írnak a zselatin csomagolásán, a Horváth Rozisat forralni kell (én ezt szoktam használni), de van, amelyiket nem lehet forralni, ott értelemszerűen a végén kell belerakni, amikor meleg, de szerintem az nem keveredik olyan jól, mint a forralós fajta.
A cukorral megfőzzük a pudingot a zselatinos tejben.
Amikor már nem annyira forró a puding (kevergessük néhányszor, hogy ne bőrösödjön), keverjük hozzá a tejfölt.
A babapiskótákat mártogassuk meg a kávéban (pár másodpercre csak), és fektessük a formába. Egy réteg piskóta után kanalazzunk rá kis pudingot, majd újabb réteg piskóta és a többi puding.
Én egy 16 cm-es formában készítettem, kb 5 cm magas lett a tiramisu. Nagyobb formánál akár adagolhatunk több babapiskótát is.
Fél napra a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt alaposan megszórjuk kakaóporral.
Tiramisut készíthetsz ilyen változatban is: mascarponéval töltött tiramisugolyó
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 🙂
Forrás: Mindmegette
You must be logged in to post a comment.