Kínai szezámmagos csirke
Szeretetitek a kínai kaját? Naná, különben nem olvasnátok ezt a bejegyzést! 🙂 Én tulajdonképpen nem is vagyok annyira bevállalós, nem szoktam olyanokat kérni, amikor valami sötét szószban úszkálnak beazonosíthatatlan dolgok, de ezt a fajta édes-sós kínai szezámmagos csirkét nagyon szeretem.
És bár „kínai”, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, csak a normál háztartásban megtalálható dolgok.
Kínai szezámmagos csirke – Hozzávalók:
1 egész csirkemell
tésztához:
1 tojás
6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 ek olaj
kevés só
1,5 kk sütőpor
kb 1 dl víz – sűrű tésztát kell, hogy kapjunk
mázhoz:
kb 3 ek ketchup
kb 3 ek méz
1 ek szezámmag
aki szereti a csípőset, tehet bele chilit is, én kihagytam
sütéshez:
olaj
Kínai szezámmagos csirke – Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük.
A csirkemellet felkockázzuk, belemártjuk a tésztába és bő forró olajban pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd még forrón megforgatjuk a mázban.
9 tuti recept csirkemellből – kattints érte ide!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/kinai-szezammagos-csirke
You must be logged in to post a comment.