Kínai szezámmagos csirke

Kinai szezammagos csirke

 

Szeretetitek a kínai kaját? Naná, különben nem olvasnátok ezt a bejegyzést! 🙂 Én tulajdonképpen nem is vagyok annyira bevállalós, nem szoktam olyanokat kérni, amikor valami sötét szószban úszkálnak beazonosíthatatlan dolgok, de ezt a fajta édes-sós kínai szezámmagos csirkét nagyon szeretem.

És bár „kínai”, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, csak a normál háztartásban megtalálható dolgok.

 

Kínai szezámmagos csirke – Hozzávalók:

1 egész csirkemell

tésztához:

1 tojás

6 ek liszt

3 ek étkezési keményítő

1 ek olaj

kevés só

1,5 kk sütőpor

kb 1 dl víz – sűrű tésztát kell, hogy kapjunk

mázhoz:

kb 3 ek ketchup

kb 3 ek méz

1 ek szezámmag

aki szereti a csípőset, tehet bele chilit is, én kihagytam

sütéshez:

olaj

 

Kínai szezámmagos csirke – Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük.

A csirkemellet felkockázzuk, belemártjuk a tésztába és bő forró olajban pár perc alatt aranyszínűre sütjük.

Papírtörlőre szedjük, majd még forrón megforgatjuk a mázban.

 

 

9 tuti recept csirkemellből – kattints érte ide!

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

 

 

Kinai szezammagos csirke

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/kinai-szezammagos-csirke