A világ 20+1 legfurcsább étterme

extrém étterem    

 

Mostanában egyre több ingerre van szükségünk. Ami „sima”, egyszerű, az már lassan unalmasnak hat. Nincs ez máshogy az éttermeknél sem, Magyarországon még kevésbé, de külföldön egyre-másra nyitnak a tematikus, különleges, nemegyszer bizarr éttermek. 

Mindenki eldöntheti, hogy szeretné-e a kipróbálni vagy marad a „sarki”, „kockás abroszos” kisvendéglő mellett 🙂  

 

1. Kannibál étterem (Japán)

Extrém étterem  

kép: innen

Egy műtőasztalon egy ételből készült testet szolgálnak fel. Ezt a vacsorázók bárhol felvághatják, „megműthetik”, a vágásnál a test vérzik, a bent található dolgok pedig hasonlítanak az igazi szervekhez. Minden ehető. Látens kannibálok előnyben …  

 

2. Modern Toilet (Taiwan) Extrém étterem Extrém étterem Extrém étterem

képek: innen

Ez az étterem olyan, mintha egy óriási nyilvános WC-be ülnénk be. A székek, asztalok, a dekoráció, de még az ételek is a WC-fürdőszoba-témát dolgozzák fel. Állítólag nagyon sikeres, mert egy plusz élményt ad a finom ételek mellé … Én nehezen tudnék szabadulni attól, hogy a látványhoz hozzáképzelem a vele járó szagokat is 🙂  

3. Dinner in the sky (Budapest) Extrém étterem Extrém étterem   Extrém étterem

képek: innen

Mint ahogy a képeken is látszik, akár Budapesten is kipróbálhatjuk ezt a fajta vacsorát, már ha lemegy valami a torkunkon ebben az 50 m-es magasságban… Egyszerre 22 főt tudnak vendégül látni. Csak ne kelljen kiszaladni a mosdóba közben. Persze az előző étteremnél ez nem probléma 🙂  

4. Dark (Beijing)

Extrém étterem 

kép: innen

Az étteremben teljes sötétség van, a pincérek speciális éjjellátó szemüveget viselnek, hogy odataláljanak a vendégekhez. Így a látás helyett a többi érzék „dolgozik” és lehet, hogy olyan ételt is jóízűen megeszel, amit előtte nem is kóstoltál volna meg. Hasonló elérhető Budapesten is, láthatatlan vacsora néven.  

5. New Lucky étterem (Ahmebadad, India) Extrém étterem Extrém étterem Extrém étterem

képek: innen

Az étterem egy évszázados muszlim temetőre épült. Nem tudják, kik vannak eltemetve itt, a zöldre festett sírok véletlenszerűen helyezkednek el az asztalok között. Az üzletvezető száraz virágokkal dekorálja a sírhelyeket. A vendégek – gondolom – mindig koccintanak egyet az ott fekvők „egészségére”

🙂   6. Eternity (Truskavets)

extrém étterem

kép: innen

Hasonló téma, bár itt „csak” üres koporsók vannak 🙂 Azért a temető feelingnek itt is adnak. A temetési kellékek megrendelése előtt megkóstolhatják például a „Találkozunk a paradicsomban” nevű ételt.  

7. Börtönétterem (Volterra, Olaszország) Extrém étterem image extrém étterem

képek: innen

Ha valaki börtönlosztra vágyik, az 500 éves Fortezza Medicea börtönben megkaphatja. De jó előre kell gondolkodni, mert az asztalai általában foglaltak (hát még a cellák …). A vendégek biztonsági kamerákkal, az őrtornyokból reflektorokkal vannak „szemmel tartva”.  

8. Víz alatti étterem (Maldív-szigetek)

extrém étterem

kép: innen

A világ első víz alatti éttermét a Maldív- szigeteken nyitották 2007-ben. 5 m-rel az Indiai-óceán vízszintje alatt 270 fokos panorámában gyönyörködhetnek a vendégek. Hmm, ahogy azok a nagy ráják ott úszkálnak, én kíváncsi lennék RÁJA 🙂  

9. Cabbages and condoms (Thaiföld)

extrém étterem

extrém étterem

képek: innen

Cabagges and condoms, azaz Káposzták és óvszerek a neve ennek az étteremnek. A falat és a bútorok kárpitját óvszermintás díszítéssel látták el. A bevétel egy részét jótékony célra fordítják.  

10. DS Hospital Restaurant (Tajpej)

extrém étterem extrém étterem

képek: innen

A pincérnők nővérnek vannak öltözve, az italokat infúziós palackban szolgálják fel, mankók vannak a falakon és minden egyéb a kórházi környezetre utal. A tulajdonos ezzel akarta kifejezni háláját, hogy gondoskodtak róla a helyi kórházban.  

11. Conflict Kitchen (Pittsburgh) extrém étterem

kép: innen

Az étterem négyhavonta váltogatja a menüjét, mégpedig aszerint, hogy éppen kivel van konfliktusban az Egyesült Államok 🙂 Ahogy nézem, egész változatos a felhozatal …  

12. Hobbit étterem (Manila)

extrém étterem

kép: innen

Az étterem teljes személyzete a vezetőktől a pincéreken át a zenészekig törpenövésű. Nem tudom, az adagok óriásiak-e …  

13. Hitler’s cross (Mumbai)

extrém étterem

kép: innen

A tulajdonos valami ütős, fülbemászó nevet szeretett volna. Azt hiszem, sikerült … De aztán német és izraeli diplomaták nyomására megváltoztatta a nevet Hitler horogkeresztjéről  Cross-ra, azaz keresztre.

  14. Christian Cafe (Shinjuku, Japán)

extrém étterem

kép: innen

A helyszín teljesen olyan, mint egy templom, tele „kegytárgyakkal”, szobrokkal. Talán a helyszín a „megfelelő” viselkedésre is készteti a vendégeket.  

15. Barbie Cafe (Taiwan) extrém étterem extrém étterem  

képek: innen

Rózsaszín álomvilág Barbie-imádóknak. A Mattel cég azt reméli, ezzel is tudják promotálni a Barbie-márkát.  

16. Kinderkookkafe (Amsterdam) extrém étterem extrém étterem

képek: innen

Ez bizony gyerekmunka! 🙂 Kis felnőtt segítséggel a gyerekek üzemeltetik az éttermet. Az ételek egészségesek és kedvező árúak.  

17. ‘s Baggers (Nürnberg)

extrém étterem extrém étterem

képek: innen

A vendégek érintőképernyős monitorokon rendelhetnek, majd az ételek az étteremben körbeépített hullámvasúton száguldanak feléjük.  

18. Mars 2112 (New York)

extrém étterem extrém étterem

képek: innen

A Mars témájú étteremben az egész design földönkívüli, a pincérek UFOknak öltöznek, az ételek nevei is mind-mind erre utal. Ha végeztek az evéssel, a vendégek a „teleportáló készüléken” juthatnak ki az utcára.  

19. Hajime (Bangkok) extrém étterem  

kép: innen

A tulajdonos 1 millió dollárt fektetett a 4 robotba, mely nem csak felszolgálja az ételeket, hanem még táncolnak is!  

20. Zetor (Helsinki) extrém étterem extrém étterem

képek: innen

Traktorrajongóknak 🙂  

20+1 Vacsora fehérben (Budapest) extrém étterem extrém étterem extrém étterem

képek: innen

Ez kakukktojás, mert nem étterem, hanem egy flashmob-szerű rendezvény. A vacsora fehérben (eredeti nevén Diner en Blanc) 1988 nyarán Párizsból indult, Francois Pasquier kerti partijával. A rendezvényre végül annyian jöttek el, hogy nem fértek el a kertben, így egy közeli térre vonultak át és ott vacsoráztak együtt a résztvevők. Azóta évente rendezik a fehér ruhás flashmobot a világ számos nagyvárosában többszáz, többezer résztvevővel. Előre csak az időpontot és a város nevét lehet tudni, a pontos helyszín aznap derül ki. A kihirdetést nagy találgatások előzik meg. Budapesten volt a Budai Várban, az Eiffel-téren és a Millenáris Parkban is. A résztvevők viszik az asztalokat, tányérokat és természetesen az ételeket is. Ahogy a képeken is látszik, nem csak egyszerűen letesznek pár műanyag tányért, hanem szerintem már versenyszerűen megy, hogy ki tud elegánsabb asztalt összehozni, porcelán tányérokkal, gyertyatartókkal, virágokkal stb. Sajnos én még nem vettem részt ilyenen, de lenne kedvem hozzá 🙂 Az esemény Facebook oldala itt található.    

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ahol a sok recept mellett rengeteg érdekességet is láthatsz 🙂      

 

Forrás: http://listverse.com/2009/07/24/top-10-bizarre-restaurants/ http://www.oddee.com/item_96463.aspx