Konyhalál KözösKedd – 15. tojásfehérje
A KözösKedd játékomban minden kedden megadok egy témát, ezzel kapcsolatban várom a Ti kipróbált receptjeiteket, hogy ebből egy nagy közös gyűjteményt szerkesszek másnapra.
A nagy sütés-főzések során gyakran megmarad hol tojásfehérje, hol tojássárgája, visszatérő probléma, hogy mi is legyen ezekkel. Ezen a héten olyan recepteket várok, amelyekkel a megmaradt tojásfehérjéket lehet fogyasztani. Tehát vagy csak
T O J Á S F E H É R J E
kell bele vagy több tojásfehérje, mint sárgája.
Szabályok:
A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának üzenőfalára várom. Kérem, hogy kép ÉS link is legyen! Ennek több oka is van, kérem, hogy tartsd be.
Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom!
Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!
Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.
A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket. Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.
Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm. Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:
Hozzá a link: https://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/
Várom receptjeiteket!
A kollekció:
(A receptek az ételek neveire kattintva érhetők el.)
Gizi receptjei: Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel
Gizi receptjei: Kókuszos macaron
Gizi receptjei: Csokoládéval töltött habcsók
Abroszra Való: Gyümölcskenyér narancsmázzal
Abroszra Való: Angyalok eledele torta
Abroszra Való: Boszorkányhab
ildi KOKKI: Habcsók
ildi KOKKI: Tonkababos ganázzsal töltött macaron
Csató Anna: Mozaik süti
Szani konyhája: Csokis-mézes-grízes habcsók torta
Kiss Imréné Magdi: Pavlova torta
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
2o dkg porcukor
1 teáskanál ecet
pici só
1/2 ev.kanál kukorica keményítő
1/2 teáskanál vanília kivonat
Töltelék:
2-3 dl tejszín
Gyümölcs tetszés szerint
Elkészítés:
A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A porcukrot kis adagokban hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliát, az ecetet és a keményítőt. Addig verjük a habot míg szép fényes lesz és megáll. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy 20 cm átmérőjű kört kijelölünk rajta és egy kicsit beolajozzuk. Rátesszük a habot, elsimítjuk a kör formájára úgy, hogy a szélei magasabban legyenek, mint a közepe. Egy kis mélyedés legyen a közepében. Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és 70-75 percig sütjük. Ha kész, a sütő ajtaját kis résnyire kinyitjuk és ott hagyjuk, hogy kihűljön. Óvatosan áttesszük egy tálcára és díszítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a gyümölcsöket összevágjuk kisebb darabokra. A tejszínt a mélyedésbe halmozzuk elsimítjuk, rátesszük a gyümölcsöt még egy réteg tejszín,és a tetejét megszórjuk sok gyümölccsel. Lehet úgy is díszíteni, hogy csak egy réteg tejszín és a tetejére gyümölcs. Nagyon finom.
Rozmaring & Ibolya: Tufahije – bosnyák desszert
HahoPihe konyhája: Angyalkalács
HahoPihe konyhája: Mákos palacsinta
Bonnie konyhája: Macaron
Bonnie konyhája: Citromkrémes pavlova
Rendes csajok: Macaron
Rendes csajok: Macaron 2.
Rendes csajok: Uvima gyümölcskenyere
AranyTepsi: Püspökkenyér
Tűpárna és habverő: Kókuszmacaron
Tűpárna és habverő: Almás rétes paleo-módra
Szofika a konyhában: Négercsók
Szofika a konyhában: Narancsos-mascarponés mogyorótorta
Szofika a konyhában: Citromos polentatorta
Culin’Art: Eszterházy-torta
Konyhalál: Gesztenyés pavlova-torta
Konyhalál: Epres boszorkányhab
Konyhalál: Banánhab
You must be logged in to post a comment.