Citromleves habgaluskával
Igazi frissítő leves a savanykás citrom ízével negyed óra alatt!
Nem vagyok levesrajongó, de a gyümölcslevesek jöhetnek bármikor, mindig hidegen és nem túl sűrűn. Ez a leves pont megfelel a kritériumoknak. 🙂
Hozzávalók – Citromleves habgaluskával:
2 citrom
fél tk fahéj
3 tojás
1 l víz
1 csipet só
5 dkg cukor
Elkészítés – Citromleves habgaluskával:
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
A vízzel, sóval és fahéjjal felforraljuk.
A tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral, majd kanalanként gyorsan keverve a forró levesből adagolunk hozza. Ezután szintén gyors keverés közben visszaöntjük a leveshez.
A kemény habbá vert tojásfehérjékből evőkanállal galuskákat szaggatunk, melyeket a levesben 1-2 percig főzünk.
Konyhalál Facebook-oldalhoz itt tudsz csatlakozni!
Forrás: Receptneked
You must be logged in to post a comment.