Citromleves habgaluskával

Citromleves habgaluskával

 

 

Igazi frissítő leves a savanykás citrom ízével negyed óra alatt!

Nem vagyok levesrajongó, de a gyümölcslevesek jöhetnek bármikor, mindig hidegen és nem túl sűrűn. Ez a leves pont megfelel a kritériumoknak. 🙂

 

Hozzávalók – Citromleves habgaluskával:

2 citrom

fél tk fahéj

3 tojás

1 l víz

1 csipet só

5 dkg cukor

 

Elkészítés – Citromleves habgaluskával:

A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.

A vízzel, sóval és fahéjjal felforraljuk.

A tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral, majd kanalanként gyorsan keverve a forró levesből adagolunk hozza. Ezután szintén gyors keverés közben visszaöntjük a leveshez.

A kemény habbá vert tojásfehérjékből evőkanállal galuskákat szaggatunk, melyeket a levesben 1-2 percig főzünk.

 

Konyhalál Facebook-oldalhoz itt tudsz csatlakozni!

 

Forrás: Receptneked