Először is köszönöm szépen mindenkinek a tegnapi „begolyózós” KözösKedd játékban a részvételt! Nagyon szuper dolgokat küldtetek, jött tényleg minden, leves, főétel, desszert, érdekes nevű ételek és még egy molekuláris gasztronómiai csodát is megnézhetünk! Nagyon örülök, hogy tetszik Nektek a játék, jövő héten is egy szuper témával jövök! 🙂
De térjünk át a mai „áldozatunkhoz”:
Mindig azt hittem, hogy a creme caramel egy nagyon bonyolult desszert, de most kiderült, hogy egyáltalán nem. Az egyetlen extra benne, hogy vízfürdőben kell sütni vagyis inkább gőzölni.
A recept a Mindmegettétől kapott nyeremény gasztrokurzus menüjéből való:
Hozzávalók:
karamellhez:
20 dkg kristálycukor
0,5 dl víz
krémhez:
5 dl tej
3 tojás
2 tojássárgája
6 dkg cukor
vanília/vaníliaaroma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra és betesszük a szuflétálkákat és egy tepsiben vizet.
A cukrot karamellizáljuk a vízzel, amíg barna nem lesz, és a szuflétálkákba öntjük.
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliával, majd hozzákeverjük a meleg tejhez.
A tálkákba öntjük és a vízfürdőbe állítjuk.
Kb. 1 órán keresztül gőzöljük.
Ha kihűlt, egy késsel végigmegyünk a forma oldalán és egy hirtelen mozdulattal tányérra borítjuk.
tükröm-tükröm …
Forrás: http://www.mindmegette.hu/creme-caramel-iii.recept
You must be logged in to post a comment.