Színes-ízes „kockacukor” – gasztroajándék
Aki szeret teázni, kávézni, annak jó ajándék lehet a saját készítésű kockacukor.
Hozzávalók:
kristálycukor
aromák: vanília, rum, vérnarancs, meggy stb.
színezék
fahéj
citromlé
Elkészítés:
A cukorhoz nagyon kevés folyadékot adunk (1 evőkanál cukorhoz is csak néhány csepp kell!) és a tetszőleges színezéket, aromát, fűszert, jól összekeverjük és a formába nyomkodjuk. A forma legyen egyszerű felületű, félgömb, kocka stb, így biztosabban egyben marad a kész cukrunk. Én egy bonbon műanyag tartójába tettem és egy teáskanál hátával nyomkodtam le. 1-2 napot várunk, amíg kiszárad, akkor ki lehet fordítani a formából.
Lehet készíteni kétféle színűt is, ha egymásra lapogatjuk a két réteget.
Nálam ilyenek készültek:
vanlíás
citromos
rumos
fahéjas
vérnarancsos
meggyes
és ezek kombinációi
Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂
6 thoughts on “Színes-ízes „kockacukor” – gasztroajándék”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon ötletes! Becsomagolva meg gyönyörűen nézek ki!
nézek=néznek én becsomagolva se nézek ilyen jól ki…:)))
:))))))))))))) Ez nagyon jó! :)))))(nekem fel sem tűnt, hogy azt írtad)
Kedves Linyah!Szeretném tudatni Veled, hogy Te nyerted a fődíjat a játékomon! Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, részletek és a nyeremény leírása itt: http://maxkonyhaja.blogspot.com/2011/12/eredmenyhirdetes.html
Ezt ki kell majd próbálnom 🙂
Klassz poszt!
Még karácsonyra kész is lehet fűtőtesten szárítva! 🙂