Színes-ízes „kockacukor” – gasztroajándék

kockacukor1
 
 
 

 

Aki szeret teázni, kávézni, annak jó ajándék lehet a saját készítésű kockacukor.

 

Hozzávalók:

kristálycukor

aromák: vanília, rum, vérnarancs, meggy stb.

színezék

fahéj

citromlé

 

Elkészítés:

A cukorhoz nagyon kevés folyadékot adunk (1 evőkanál cukorhoz is csak néhány csepp kell!) és a tetszőleges színezéket, aromát, fűszert, jól összekeverjük és a formába nyomkodjuk. A forma legyen egyszerű felületű, félgömb, kocka stb, így biztosabban egyben marad a kész cukrunk. Én egy bonbon műanyag tartójába tettem és egy teáskanál hátával nyomkodtam le. 1-2 napot várunk, amíg kiszárad, akkor ki lehet fordítani a formából.

Lehet készíteni kétféle színűt is, ha egymásra lapogatjuk a két réteget.

 

Nálam ilyenek készültek:

vanlíás

citromos

rumos

fahéjas

vérnarancsos

meggyes

és ezek kombinációi

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

 kockacukor2

kockacukor3

 

kockacukor4

 
 


6 thoughts on “Színes-ízes „kockacukor” – gasztroajándék”