Gesztenyés krémes sütés nélkül – Blogkóstoló 11. forduló

A Blogkóstoló 11. fordulójának háziasszonyi szerepe Dinához került, ebben a körben 49-en jelentkeztünk  egymás blogjának kipróbálására, arról egy recept elkészítésére. Nekem Tortafüggő Marisz lett a párom, akinek nagyon örültem, rengeteg édesség található nála, nem volt nehéz választani. Gesztenyéset szerettem volna, így találtam rá a Gesztenyés krémes receptjére.


Hozzávalók:
az alaphoz:
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 ek tej
2 ek rum
a krémekhez:
16 dkg főzős vaníliás pudingpor
12 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj
+ a kakaós részhez 2 ek kakaópor
(itt én kicsit csaltam, Marisz külön vaníliás és csokis pudingporból készítette a rétegeket, én a vaníliás felébe kevertem kakaóport)
a tetejére mehet (én ezt kihagytam, helyette kakaóporral szórtam meg):
2,5 dl habtejszín
1 ek porcukor
1 kis zacskó habfixáló

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk és egy folpackkal bélelt 25×25 cm-es formába nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, feléhez hozzáadjuk a kakaót, majd a kétféle krémhez hideg vaj felét-felét hozzákeverjük és habverővel jól kihabosítjuk.
Rákenjük a gesztenyés alapra először a vaníliás, majd a csokis/kakaós réteget.
Hűtőbe tesszük pár órára.
A habot felverjük és rákenjük a csokis rétegre.

 



3 thoughts on “Gesztenyés krémes sütés nélkül – Blogkóstoló 11. forduló”

  • Fincsi lehet! :)) A krémes “csalást” én is így csinálom, mikor kétféle krém kell! :)) Ez is bekerül a meg kell sütnöm mappába.

  • Linyah nagyon jól sikerült a gesztenyés krémesed! És ha nem árulod el, hogy “csaltál”, én ugyan nem vettem volna észre.Örülök, hogy sikeres volt a blogkóstolód!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük