Gesztenyés krémes sütés nélkül – Blogkóstoló 11. forduló
Hozzávalók:
az alaphoz:
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 ek tej
2 ek rum
a krémekhez:
16 dkg főzős vaníliás pudingpor
12 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj
+ a kakaós részhez 2 ek kakaópor
(itt én kicsit csaltam, Marisz külön vaníliás és csokis pudingporból készítette a rétegeket, én a vaníliás felébe kevertem kakaóport)
a tetejére mehet (én ezt kihagytam, helyette kakaóporral szórtam meg):
2,5 dl habtejszín
1 ek porcukor
1 kis zacskó habfixáló
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk és egy folpackkal bélelt 25×25 cm-es formába nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, feléhez hozzáadjuk a kakaót, majd a kétféle krémhez hideg vaj felét-felét hozzákeverjük és habverővel jól kihabosítjuk.
Rákenjük a gesztenyés alapra először a vaníliás, majd a csokis/kakaós réteget.
Hűtőbe tesszük pár órára.
A habot felverjük és rákenjük a csokis rétegre.
3 thoughts on “Gesztenyés krémes sütés nélkül – Blogkóstoló 11. forduló”
You must be logged in to post a comment.
Fincsi lehet! :)) A krémes „csalást” én is így csinálom, mikor kétféle krém kell! :)) Ez is bekerül a meg kell sütnöm mappába.
Úgy megenném! Szeretem a gesztenyés süteményeket is! 🙂
Linyah nagyon jól sikerült a gesztenyés krémesed! És ha nem árulod el, hogy „csaltál”, én ugyan nem vettem volna észre.Örülök, hogy sikeres volt a blogkóstolód!