Mozis sajtos kerek „perec” – SAD 17. forduló
Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt (én ehelyett is finomlisztet használtam)
10 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
3 dl meleg víz
5 dkg cukor
5 dkg tejpor
1,5 teáskanál só
1 tojás
5 dkg vaj
a lekenéshez:
1 tojás
5 dkg reszelt sajt (vagy napraforgómag)
Elkészítés:
A liszteket elkeverjük.
A közepébe kis mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meleg vizet.
15 percig állni hagyjuk, ezalatt felfut az élesztő.
Hozzáadjuk a tojást, vajat, tejport és a sót és jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk.
1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Jól meglisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd lisztes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha perec formát szeretnénk, akkor kb. 80-90 cm-e hurkákat kell sodorni, abból lehet szép perecformákat készíteni (ezt nem próbáltam ki).
Sütőpapíros tepsibe rakjuk és újabb 1 órát pihentetjük.
Megkenjük tojással és megszórjuk sajttal (vagy napraforgómaggal).
210 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Forrás: http://tucsokbogar.blogspot.hu/2011/06/mozis-perec-sajttal.html
You must be logged in to post a comment.