Tojás és élesztő nélküli pogácsa
Hoppá! Nem kell hozzá „semmi”? Kipróbálom …! 🙂
Hozzávalók – Tojás és élesztő nélküli pogácsa:
30 dkg liszt
10 dkg vaj (eredeti recept szerint kacsazsír)
1,5 dl tejföl
1 kiskanál só
2 csipet cukor
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
1 marék mag: tökmag, lenmag, szezámmag
opcionálisan 1 fej pirított hagymakocka
Elkészítés – Tojás és élesztő nélküli pogácsa:
A lisztet, szódabikarbónát, sót és cukrot összemorzsoljuk a vajjal/zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt és a magokat és a hagymát.
Alaposan összegyúrjuk, majd pihentetjük egy negyed órát.
Lisztezett deszkán kb 1 cm-esre nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük kis tejföllel és megszórhatjuk némi maggal vagy sajttal.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.
Forrás: Kiszta konyhája
You must be logged in to post a comment.