Tojás és élesztő nélküli pogácsa

 

Hoppá! Nem kell hozzá „semmi”? Kipróbálom …! 🙂


Hozzávalók – Tojás és élesztő nélküli pogácsa:

30 dkg liszt
10 dkg vaj (eredeti recept szerint kacsazsír)
1,5 dl tejföl
1 kiskanál só
2 csipet cukor
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
1 marék mag: tökmag, lenmag, szezámmag
opcionálisan 1 fej pirított hagymakocka

Elkészítés – Tojás és élesztő nélküli pogácsa:

A lisztet, szódabikarbónát, sót és cukrot összemorzsoljuk a vajjal/zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt és a magokat és a hagymát.
Alaposan összegyúrjuk, majd pihentetjük egy negyed órát.
Lisztezett deszkán kb 1 cm-esre nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük kis tejföllel és megszórhatjuk némi maggal vagy sajttal.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.

 

 

Forrás: Kiszta konyhája