Banános császármorzsa (narancsos csokilekvárral)

Mindkettőben van egy kis csavar, hogy ne a megszokott legyen … 🙂

Hozzávalók (császármorzsa):
12,5 dkg liszt
12,5 dkg búzadara
3 tojás
5 dl tej
2 ek olaj + a sütéshez
1 csipet só
5 dkg porcukor
2 érettebb banán

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukrokkal és a sóval összekeverjük, beleöntjük a tejet és folyamatos keverés mellett a lisztet és a búzadarát is, végül beledolgozzuk az olajat. Kb. fél órát állni hagyjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összekeverjük a a tojássárgás résszel.
A banánokat apróra kockázom és beleforgatom a masszába.
Serpenyőbe forró olajra öntjük, amikor az alja megpirult, átforgatjuk és felszabdaljuk morzsákra.

A csokilekvár készítése itt megtalálható, a legvégén kb 5 dkg apróra vágott kandírozott narancshéjat és kb 2 kávéskanál fahéjat is kevertem bele.