Uirou – japán édesség (módosított változat)

Láttam egy tv-műsort japán és mindenféle távol-keleti édességekről, így kezdtem keresgetni, képeket, recepteket és találtam meg az uirout, amely hagyományos japán párolt sütemény rizslisztből és cukorból. Egyik jellemző ízesítése a matcha tea.
 
Ez meg itten a nem rizslisztől, nem hagyományos módon és nem matcha tea ízesítéssel készült változata 🙂
 
Hozzávalók:
8 dkg búzaliszt (4 púpozott evőkanál)
2 dkg rizsliszt (én ezt úgy, ahogy van, átváltottam búzalisztre)
10 dkg cukor
3,5 dl víz
 
Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük csomómentesen egy mikrózható edényben. Ha maradt benne csomó, le kell szűrni.
Az edényre tetőt rakunk, de nem zárjuk le, hogy ki tudjon szökni a gőz és 7 percig mikrózzuk a legmagasabb fokozaton. Kivesszük (leápoljuk a gőz által megégetett kezünket …) és ha kihűlt, 2 órára hűtőbe rakjuk.
Én a sima víz helyett narancslevet használtam, a lilás változatba pedig tettem egy adag összenyomkodott szedret (nem szűrtem le a végén).
 
Zselés állaga van, elsőre kicsit furcsa, de rákaptam, főleg a szedresre … 🙂 Könnyen szeletelhető késsel.
 
Hagyományosan így néz ki:
   
http://onpara.jp/share/around/winter/images/data/photo_uirou.jpg
 
http://kaikoan.com/pic/uirou1.jpg
 
Az enyém pedig így:
 
 
 

Forrás: http://nyulsopinion.wordpress.com/2009/11/25/japan-edesseg-recept-uirou/



6 thoughts on “Uirou – japán édesség (módosított változat)”