Rögtön puha mézeskalács

Hozzávalók – Rögtön puha mézeskalács:

5 dkg vaj
6 dkg cukor
12,5 dkg méz
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1-1 tk őrölt fahéj, reszelt gyömbér, szegfűszeg vagy 1/2 cs mézeskalácsfűszer
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 tojás

Elkészítés – Rögtön puha mézeskalács:

Felolvasztjuk a vajat, mézet és cukor, majd hagyjuk kihűlni. Ezután elkeverjük benne a tojást.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, reszelt héjakat és fűszereket összekeverjük.
Összedolgozzuk a száraz és a nedves hozzávalókat.
5-12 órára hűtőbe tesszük.
3 mm vékonyra nyújtjuk, formákkal kiszúrjük.
Sütőpapíros tepsiben 200 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt kisütjük.

Forrás: Nosalty