Sziruppal öntözött rózsa
Különleges formájú, ízű és állagú édesség, megéri pepecselni vele, egészen biztosan meglepetést okozhatunk vele!
Hozzávalók – Sziruppal öntözött rózsa:
tésztához:
2,5 dl liszt
1,25 dl búzadara
0,4 dl olaj
1 kis doboz joghurt
6 dkg margarin
fél cs sütőpor
piros ételszínezék
sziruphoz:
3,75 dl víz
3,75 dl cukor
fél citrom leve
Elkészítés – Sziruppal öntözött rózsa:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük.
A szirupot forraljuk kb 5 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát vékonyra (kb 2 mm) nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. Egyet feltekerek, majd köré csavarok még kettőt. Kicsit meg kell nyomkodni a szélsőt, hogy rendesen rátapadjon a többire (különben sülés közben leválhat a szirom). Középen keresztben kettévágom, így a „talpára” állítom és a szirmokat kissé kihajtom.
Előmelegített 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm.
Forrón ráöntözöm a szirupot, majd még többször is megismétlem, hogy mindenhova jusson. Nekem volt, hogy egy egész éjszaka állt a szirupban.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
Forrás: Ízmorzsák
You must be logged in to post a comment.